View Single Post
Staro 01.09.2006., 00:13   #94
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Baš bi bilo zanimljivo vidjeti poll koga od nas dvojice ekipa drži bezobraznijim.
BMK, iskreno, no ako te veseli...

Citiraj:
Sad bi možda trebali o razlici između "de facto" i "de iure".
Ne, mogao bi nauciti sto je standard, koji eto, BTW, ne postoji u svrhu "kreiranja lijepog i intuitivnog sucelja za segregatorova tetka". Mislim da je to prilicno bilo razvidno od pocetka no ti iz nekog razloga uoprno odbijas nauciti znacenja nekih rijeci.

Citiraj:
Npr jedno vrijeme je X25 bio "de iure" standard,
X25 jos uvijek jest standard.

Citiraj:
ali ameri su furali nešto drugo (i sad vidimo na čemu se net zasniva, da li na de facto ili de iure standardu)
Furali su nesto "nestandardno", nesto nedokumentirano i neodobreno od razno raznih manje ili vise bitnih elektronickih komiteta?

Citiraj:
Da, ima i auta sa fly by wire upravljačem
Opet si neumjesan, segregatore, jer si sam povukao paralelu koja ne stoji, sto ti je vec preslo u naviku. Da ti docaram, kako nas tor ne bi krotio svojom palicom za igranje, tetak je na prilicno dobrom putu s Cadilaca na Renault 4, ali ako mu das automatic, trebati ce par dana ucenja i prilagodjavanja, kad si vec zapeo za getribu i sve vezano uz nju.

Citiraj:
Visio sam ja na linuxu, amiga os-u, VMS-u, unixwareu i Unisys UNIX-u i vidi me di sam sad. Sve su to OS-ovi u mnogo pogleda bolji od Windowsa, ali ne i u lakoći korištenja za Štefice
Neobicno mi je drago, posebno sto se tice VMS-a. Ipak, ocito si nesvjestan da su tipkacice (ili danas popularne Stefice) nekad davno uredno radile na pola toga sto si naveo u nekakvom emacsu, viu ili wordstaru, sludjene mainframeom, terminalnim DB klijentima u telnetu i svim cudima, da bi nakon tjedan dana bile brza i produktivnija od svog admina u sufranju diskom sintaksom koja vuce na Sanskrt, pamcenju debilnih komandi i slicnim operacijama. Sile prilika dovele, uzrokovane najprije ekonomskim pitanjima, dovele su ih do PC-a a time i Windowsa, sto je pretvorile Stefice koje su rasturale vi/emacs bolje nego stanoviti gurui Berkeleya u kvocke koje su nesposobne stavit disketu bez pomoci lokalnog admina. A cudi me, obzirom da si pun iskustva kao i mat, da nemas pojma o tome, ili pak namjerno presucujes.

Citiraj:
I tvoje, vjeruj
Predragi segregatore, i sam vidis da nije tako, ali ako je tebi gust podilaziti sam sebi, be my guest. Kao sto rekoh, uz ne poznavanje pojmova "standard", "Linux" i koristenje istih u sve krive svrhe, tesko mozemo smisleno razgovarati.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote