View Single Post
Staro 31.08.2006., 20:04   #81
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
U smislu da je Open uvijek "Open" i da se nalazi na istom ili približno istom mjestu.
Kojim dokumentom je to standardizirano?

Citiraj:
Ako misliš da to nije bitno, očito nikad nisi tetku koji se baš ne kuži u računala objašnjavao da open u wordu radi isto što i open u excelu, a ovaj isto što i open u autocadu - otvara file.
Moja tetka strika vi. Doduse, ta ista, imaginarna tetka, koja ima potreba za cjelokupnim Office paketom i Autocadom te ne pojmi osnovne komande mi nije jasna, kao ni ta tvoja paralela s "openima", no hajde... Doduse, samo si potvrdio sto sam i sam rekao - GUI je zlo, 95% korisnici ne zasluzuju i ne treba GUI!

Citiraj:
Počeli smo priču zašto windowsi zauzimaju dio tržišta koji zauzimaju, a isto tako i linux (a bogme i konzole). Ja tvrdim da je izbor igara odgovoran za to najmanje 80%, bez obzira što u Bugovim anketama 80% ljudi koristi PC za programiranje, 60% za rad tipa autocad, word, excel, a samo 20% se igra
Da citiram jednog svog dragog kolegu: "Informatičarima je Bug ono što je astronomima časopis o astrologiji."

Citiraj:
Sumnjam da je mislio na razlike sa stanovišta programera, prije će biti da mu se više sviđa npr opcija search za traženje filea iz windowsa od korištenja naredbe find, bez obzira što find može naći file veličine između 1321 i 43543 bytea koji je pero perić spremio 27.12.1987 između 16 i 18 sati i zatim rezultat pipe-ati u pine koji će to poslati na 16 email adresa (a koje se sve nalaze u tom file-u)
I jos jednom uopce ne razumijem te tvoje metafore, a kamoli odakle je ispao sad nekakav find i search, kada smo, ocito, diskutirali o Linuxu, koji ima malo direktne veze s ovime sto si ti gore rekao.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote