View Single Post
Staro 31.08.2006., 20:00   #79
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
To i jest osnovni problem GUI-ja kao takvog, i dogmatske zablude (kontekstualni pleonazam je tu s razlogom) kako je GUI, osim u vrlo uskom miljeu, nazadovanje spram sukusu IT-a, tek surogat koji pruza lazan osjecaj sigurnosti.
samo ako sigurnost ne postoji, sto u Win XP nije slucaj.

Citiraj:
Kupi Playstation.
zasto kad ima Personal Computer i moze na njemu igrati 100 puta bolje igre nego na Playstationu?

Citiraj:
Sto je to non user frinedly kod Linuxa i tebi se ne svidja spram, predpostavljam, user frinedly Windows kernela?
instalacija svakog HW-a ili SW-a na WinXP ide po rutini koja je vec dosadila koliko ju svi znaju. Open, next, next, kvacica tu, kvacicu makni, finish. Driver? Nema problema. Ne radi? Click here for more help... Install this, install that. Sad radi.. Super. TO je user friendly.

Citiraj:
A sada jeee... Neoriginalan?
Knopix i Ubuntu sto sam ja vidio su cista kopija Win GUI-a.

Citiraj:
Na koji dio Linuxa si nabasa a da je bio nefunkcionalan (zanemarimo li bete i slicno)?
nefunkcionalan po pitanju toga da ne mogu kad mi se sprdne editirat malo neki audio, pa zaigrat WoW, pa neku pucacinu, pa onda trkeljat po netu, pa si napisat batch fajl da mi bude to i to lakse, onda malo pisat seminar itd. nefunkcionalnost znaci kada se Personal Computer pretvori u one-purpose Computer

Citiraj:
Nakon sto si nam sa svog netom sastavljenog kompaca bez distancera onomad ispricao kako Linux koriste pirati, kriminalci i Horza, sada je red da se upoznas s Red Hatom, SuSetom i ostalom manje ili vise Enterprise nastrojenim *distribucijama* (kljucna rijec koja ti, ocito, nedostaje u maestralnim izjavama o stvarima o kojima si opet pokazao kako nemas ni priblizne veze o ovim temama).
niti sam rekao da sto znam o Linuxu puno niti si ti pametniji ako mene prikazes glupim pa se zato uopce necu upustati u jos jednu flame nastrojenu raspravu s tobom, obicnim balavcem koji ce se za koju godinu tuc po glavi radi svih gluposti sto je izjavio. ja govorim na temelju svog iskustva koje nije malo. to je sve.

Citiraj:
Ne znam na koje to ljude konkretno mislis, ali primjeri vladi EU-e i vrlo velikog broja malih i srednjih poduzeca pokazuju ti koliko si u krivu.
bas suprotno. uzmi slicne institucije na primjeru Win XP pa ces vidjeti sto usporedba, a ne pozitivan primjer jedne strane, govori o favoritu "debate"

Citiraj:
Postoji malena sitnica u citavoj prici a to je da obilato koristis sve tipove zamijenica u prvom licu. Srecom, ti kao takav si nebitan, kao i tvoje konstatacije o "linuksasima" i "windowsasima".
nikako da shvatim zasto onda se uopce obazires i trosis svoje, koje ocito smatras suprotnim, vazno, vrijeme na mene, nevaznog

Citiraj:
S druge strane, logicno je da "kvaliteta" (prilicno nedefiniran pojam bez konteksta) nekog OS-a ovisi o vlastitim dojmovima (*tebi* su Windowsi ugodniji) i svrsishodnosti (*ti* se igras),
zaboravljas da to nisam samo ja. nego vecina IT zajednice koja "se igra" i kojoj "su windowsi ugodniji". osobna zamjenica u prvom licu je tu buduci da se svrstavam u pripadnika te zajednice. i znas sto? bas nam je dobro. uzivamo u onom sto radimo, placaju nas za to i svaki dan naucimo nesto novo. zivce koje ti gubis na svoje krizarske pohode cuvamo za djevojke, sefove i slicne svakodnevne iritantne, a opet tako drage i lijepe trenutke

Citiraj:
no na ciju god srecu to bilo, Linux nezaustavljivo graba sve vise korisnika iz dana u dan.
mhm... da
http://tinyurl.com/h2ufb
mat je offline   Reply With Quote