@ozy
prije svega svakako objasni koliegi da se ne iplati kresati buđet za kojih 500-tinjak kuna i ne uzet core2, ako ne milsli klokat sad ko zna što će biti u budućnosti a 6300 (koji je uzgred rečeno sasvim dovoljan i o drugom procu i ne razmišljaj) je definitivno čip za sljedeće bar 2god (naravno kada se iskoriste sve njegove pogodnosti) stoga bi ja taj proc kloknuo neovisno o tome što ti lega govori na jedno 2,4 ili 2,5 sustav će biti 100% stabilan a za proc nema nikakve bojazni, ostaviti 6300 na 1,8 je grehota (ali dobro o tome odluči sam).
Nadalje, što se ploče tiče ova gigabytica je nešto opremljenija od asusice tako da definitivno uzmi nju, ali ako ćeš morati uzimat u linksu taj asus je adekvatna alternativa. Nema firewire i onaj heatpipe hlađenje čipseta, za faznu regulaciju nisam siguran kod asusa ali ova gigabytioca ima 6-faznu, no to ti je ionako manje bitno. Gigabyte DS4 je po meni ipak bolji izbor od ove gole asusice.
Memorija, eh memorija, definitivno uzmi kingmaxa na 667 to ti je ustvari isti čip kao i ovi na 800, tako da je ovo zapravo bacanje para. Zašto sam rekao eh memorija - ova gore navedena gigabytica je zbilja dobra ploča, ali s obzirom da je sve to još dosta novo i svježe postojeći (f3) bios je malo čudljiv i ne voli svaku memoriju u principu radi sa kingmaxon na 667 ali nekima na forumu se klao sa, čini mi se da su u pitanju bili moduli sa 1GB na 800, tako da se tu eventualno mogu pojaviti određeni problemi ali novi bios (početkom 9.mj) bi to trebao rješiti. Za asusa ne znam kako diše s memom, ali ako ti se slučajno i pojavi takav problem uvijek memu možeš zamijeniti za recimo Goodram, koji je također dobar a čini mi se i jeftiniji pa u tom slučaju možeš i njega uzeti kao prvi izbor.
Dakle goodram ili kingmax na 667 i ako kenja, zamijeniš memu.