View Single Post
Staro 29.08.2006., 17:46   #1
bluntafari
Djembe playa

bluntafari's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Exclamation Kompatibilnost Maxtorovih elektronika

Primjetio sam da je jako puno ljudi ovdje imalo problema s elektronikom Maxtorovih diskova, konkretnije sa serijom "DiamondMax Plus 9".

Prilikom pokušaja spašavanja podataka uvijek su se povlačila pitanja da li su kompatibilne elektronike diskova s 2 MB-a cache i 8 MB-a cache, te da li je kompatibilna elektronika sa SATA diskova?

Za SATA diskove ne mogu ništa tvrditi ali prema ovom thread-u ovdje elektronika funkcionira kada se zamijene elektronike SATA i PATA diska.
http://forum.pcekspert.com/showpost....23&postcount=5

E sad, ja sam test napravio zamijenivši elektroniku sa svog Maxtora s 8 MB-a cachea, s elektronikom Maxtora koji ima 2 MB-a cachea i sve je radilo savršeno. Naravno oba diska su iz serije "DiamondMax Plus 9".

Dakle kada se na Maxtora oznake 6Y080PO stavila elektronika s Maxtora oznake 6Y080LO sve je radilo bez ikakve greške. Prilikom podizanja Windowsa indetificiran je novi disk pod originalnom oznakom, dakle 6Y080PO.

Obrnuto nisam probao jer je moja elektronika izgorila ali ne vidim nikakav razlog da ne radi.

Dakle iz svega ovoga se da zaključiti da su sve elektronike iz Maxtorove "DiamondMax Plus 9" serije kompatibilne.
bluntafari je offline   Reply With Quote