View Single Post
Staro 28.08.2006., 23:41   #6
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo da se i ja ubacim
Problem koji imas je u izgubljenim framovima prilikom prijema DVB-T signala. Nakon konverzije u .mpg sve je OK iz razloga sto je to samo konverzija a ne rekompresija. Nakon rekompresije dolazi do desinkronizacije zbog toga sto coder nastavi kodirati zvuk "normalno" iako je izgubio frame slike.
Najbolje i najjednostavnije rjesenje je da pokusas poboljsati prijem signala, boljim usmjeravanjem antene ili pojacalom. Ja sam to tako rijesio, jer imam jako slab signal. Moguci razlog gubitka frameova je i ako Windowsi nesto zahtjevnije rade dok snimas. Pod zahtjevnije moze biti uspostava konekcije, pristup nekom hardware-u (mozda cak i DVD drive-u) i sl. Znas ono kad Win na trenutak zastanu, taj trenutak je dovoljan da ostanes bez frame-a.
Dobra je fora postaviti schedule u MP, otici na recimo Music i pokrenuti nesto tek toliko da iskljucis TV, zaustaviti taj mp3 i ostaviti MP da sam starta snimanje kad mu dodje vrijeme (znaci ne vidis sto snimas). Ja sam recimo tako znao igrati se i snimati u isto vrijeme a da ne izgubim frame jer se mpeg stream tada samo direkto snima na hard.
Ako nista od ovoga ne uspije, Video redo plus navodno popravlja takve mpeg-ove. Ja sam ga isprobao, ali meni nije bas dobro radio. Popravi file ali na cudan nacin, na mjestu ispustenog frame-a ponavlja ne prethodni nego neki bezveze sa pocetka. Pokusao sam mijenjati opcije ali uvijek se tako glupavo ponasao. Ipak i to je bolje od iritantne desinkronizacije. Pokusaj takodjer izrezati taj dio gdje si izgubio frame, recimo TMPGenc. Ja obicno izrezem reklame i ako je problematican file rekompresiram ga sa AGK i bude ok.

Sorry na poduzem postu. Ako ima jos kakvih pitanja, dosta sam se igrao sa MP .

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote