Evo da se i ja ubacim
Problem koji imas je u izgubljenim framovima prilikom prijema DVB-T signala. Nakon konverzije u .mpg sve je OK iz razloga sto je to samo konverzija a ne rekompresija. Nakon rekompresije dolazi do desinkronizacije zbog toga sto coder nastavi kodirati zvuk "normalno" iako je izgubio frame slike.
Najbolje i najjednostavnije rjesenje je da pokusas poboljsati prijem signala, boljim usmjeravanjem antene ili pojacalom. Ja sam to tako rijesio, jer imam jako slab signal. Moguci razlog gubitka frameova je i ako Windowsi nesto zahtjevnije rade dok snimas. Pod zahtjevnije moze biti uspostava konekcije, pristup nekom hardware-u (mozda cak i DVD drive-u) i sl. Znas ono kad Win na trenutak zastanu, taj trenutak je dovoljan da ostanes bez frame-a.
Dobra je fora postaviti schedule u MP, otici na recimo Music i pokrenuti nesto tek toliko da iskljucis TV, zaustaviti taj mp3 i ostaviti MP da sam starta snimanje kad mu dodje vrijeme (znaci ne vidis sto snimas). Ja sam recimo tako znao igrati se i snimati u isto vrijeme a da ne izgubim frame jer se mpeg stream tada samo direkto snima na hard.
Ako nista od ovoga ne uspije, Video redo plus navodno popravlja takve mpeg-ove. Ja sam ga isprobao, ali meni nije bas dobro radio. Popravi file ali na cudan nacin, na mjestu ispustenog frame-a ponavlja ne prethodni nego neki bezveze sa pocetka. Pokusao sam mijenjati opcije ali uvijek se tako glupavo ponasao. Ipak i to je bolje od iritantne desinkronizacije. Pokusaj takodjer izrezati taj dio gdje si izgubio frame, recimo TMPGenc. Ja obicno izrezem reklame i ako je problematican file rekompresiram ga sa AGK i bude ok.
Sorry na poduzem postu. Ako ima jos kakvih pitanja, dosta sam se igrao sa MP .