Citiraj:
Autor JVC HX-Z10
Ja mislim da bi ti ADSL bio bolja stvar jer im je 1024/192 (ja mislim da je 192) 80kn pretplata(makar ja u racunu dobijem oko 64kn) +20kn promet od 512MB koji platis bez obzira da li ga potrosis i onda jos svakih 512MB jos +20kn.
Kod kabelskih veza imas u vecini slucajeva neogranicen promet ali puno sporiju vezu.A ako ti trazis nesto brze od CarNeta onda to sigurno nije 128/64 veza koju platis oko 100kn a nije nis puno brza. U nekoj teoriji ti bi sa svojim modemom skidao cca4kb/s a sa ovim bi skidao cca 10kb/s to je duplo ali i dalje je sporo.
Na T-com.ovim stranicama imas uvid u sav promet koji si postigao tako da uvijek mozes paziti koliko si skinuo. Ako mislis skidati filmove, igre i takve velike stvari onda ti se ADSL mozda i ne isplati jer platis 20kn 512MB , a kod 'prijatelja' platis CD 10-15kn ak me kuzis.{Moderatori, nemojte ovo svatit kao promociju ilegale na forumu,samo probam covjeku pojasnit  }
Ali je zato super jer ti sve brzo radi i uvijek si mozes priustit neki novi Driver, par Albuma i tako to.
I mislim da nema razloga da ce ti s vremenom ADSL postat spor, ja ga imam vec 2godine,stalno igram nesto Online ili si skidam muziku i jos uvijek mi je brz 
|
1. pretplata je 79 kn, 64 kn ti je bez pdv sto ti i pise na racunu da si malo bolje pogledao, promet je preskup, tj. po meni i vecini ljudi za normalno surfanje ti treba oko 2 gb, a da ne pricam da ako oces nest skinuti tipa drivera ili ilegale je naprosti preskupo.
2. za 160 kn koliko je voljan izdvojiti dobije 256/128kbit, sto je 25kB/s naspram sadasnjih 4 kB/s, tj naspram t-comovskih 100kB/s zbog njihovih overheada. Prema tome 1/4 t-scumovske brzine, ali je zato FLAT, sto ce i sam kasnije skontat da je puno bolje nego imati vecu brzinu koju nemoze iskoristiti za download zbog paketa sugavih.
Istina sada ce 1.9. pa cemo vidjeti oce biti sta jeftinije.
3. Taj uvid koji gledas takoder krade promet, pa i na to izgubis par mega, sto je bitno ako si vec na sugavim paketima.
4. I sta mu vrijedi mati brzinu kada je problem skidati drivere koji su neki i preko 100 mb, a izlaze na mjesecnoj bazi. Za skidati albume se koristi najcesce p2p software koji radi na principu da se ono sta se skine i uploada sto naravno se placa je promet nije dzaba.
Istina mozes ti limitirat upload na 1 kB, pa da ti nepravi toliko upload prometa, ali onda ti se automatski limitira i download na 8 kB sto ti je opet sporije nego dcm cabel.
Ja stvarno nevidim zasto bi netko uzimao adsl (osim ako misli uzeti i njihov flat), ako ima dostupan cable?