View Single Post
Staro 27.08.2006., 12:55   #30
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Hmmm. Slušaj, nisam baš siguran da će ti to šljakat. NF4 se jako, ali stvarno jako grije...

Istina, silencer zna poprilično ohladit cihpset (znam to po SB-u sa Asrokice, koji je sa silencerom bio hladan, a sa zalmanom ili nećim drugim gori). Ali mislim da ti nisi svjestan koliko se to čudo od NForce-a grije...

Mislim, si opipal kad pasivca na Nforce-u 4?

DODATAK:
Izgleda da je oko 320Mhz (ili koji mhz više) max. ove ploče ili BIOS-a ili proca. Na 330 sam ušao u win ali je prime puknuo nakon 14.
sekundi.

Tako da, to je to. I čini mi se da ovaj BIOS ima mušicu što OC-anja tiče. Ali to moram još provjerit, zakaj nije zapamtio postavke preko noći, zbog prevelikog OC-a ili je to ta mušica...

DODATAK 2:
Evo, prime prošao 3h i 15min na 320HTT. Čini mi se da me za više koči proc, jer isto tako mi je bilo i na Asrokici. Makar meni je i ovo dovoljno...

OT pitanje:
Jel ima veze koliki je napon na procu za max. njegov HTT? Mislim, siguran sam da je na 200x9=1800 pri 1.1V stabilan do jaja. A na npr. 360x5=1800 isto pri 1.1V neće radit. Bi li napon i veći multy pomogao ovdje? Npr. da idem na 360x5 pri 1.4V?

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.08.2006. u 16:40.
Vuco je offline   Reply With Quote