Konfiguracija je trebala biti kod mene do ponedeljka popodne no nazalost nesto je iskrsnulo tako da sam od jucer u 19h do danas u 17h morao sve sloziti i instalirati pa nije bilo prostora za detaljnije testove. Moja prvotna intencija je bila da spojim X1800GTO (nis jace nazalost nemam-ali udomljujem pa saljite

) na asrokicu i izbencham usporedno sa amd 3000+ na default i oc-anom te sam se mislio dokopati X2 3800+ am2 no ovako je sve propalo u vodu. Steta jer vec sam pripremio CoD2 demo i hl2 te 3d markove...
Nisam nista posebno od specifikacija navodio u prvom postu jer sve pise na navedenom linku pa tako ni esata2. Moram priznati da sam se iznenadio kad sam vidio dva sata konektora na maticnoj pored straznjih konektora uz 4 standardno rasporedena sata2 konektora. Naime, ako zelite spojiti straznji (vanjski) esata2 konektor morate iskoristiti jedan od 4 sata2 (crveni ili narancasti) konektora i to tako da obicnim sata kabelom spojite npr. crveni sata 2 konektor kod southbridgea sa crvenim sata2 konektorom koji se nalazi pored straznjih izlaza ( zadnja slika:
http://www.ocworkbench.com/2006/asro...eSATA2/g2.htm).
Kao sto se vidi na slikama layout nije idealan. Najvise bodu u oci floppy konektor na dnu ploce te 20 pinski utor za napajanje na sredini ploce. Pasivci su vec videni sa dual-sata2 ploce no za razliku od doticne tu su znatno hladniji...
Moguce je spojiti dodatnih 6 usb 2.0 konektora (dva dolaze u straznjem bracketu koji se dobije s plocom) te dva IEEE 1394 (jedan na bracketu) koji su standardno za asrock obojani (usb plavo, 1394 crveno) pa je nemoguce krivo spojiti...

Kod spajanja sata i sata 2 diska potrebno je u biosu pod sata opcijama podesiti nacin rada na ide i onda automatski prepoznaje disk kao (u mom slucaju) sata2 disk...
Asrokica koristi i tzv. Untied Overclocking Technology kojim su automatski zakljucani pci-e i pci tako da se fsb moze bez straha dizati (nazalost ne previse). BIOS je takoder ogoljen i, sto je zanimljivo, po opcijama ne odgovara onome u manualu...no kao sta rekoh ploca ima zakljucan fsb na 300MHz pa to nije ni previse bitno...Nadajmo se otkljucanim bios-ima i onda bi ploca mogla postati best-buy. Ovako je idealna za 90% tzv. normalnih korisnika kojih oc ne zanima previse.
EDIT:
Zaboravih reci da je na ploci moguc i crossfire ali kako je drugi pci-e utor 4x u tom slucaju (2x ati gpu u crossfire modu) pci-e 16x radi na 4x, dakle imamo pci-e 4x crossfire