Imao sam priliku isprobati jednu od trenutno najjeftinijih "conroe ploca" a to je Asrock ConroeXfire...
Da ne govorim o specifikacijama- sve, pa tako i perfomanse na default postavkama, imate na ovom linku :
http://www.ocworkbench.com/2006/asro...-eSATA2/g1.htm
Ploca, nazalost, sa trenutnom verzijom bios-a dozvoljava dizanje fsb-a do 300 MHz i ni MHz vise. Kako sam imao na raspolaganju E6300 koji radi na 1860 MHz i najjeftiniji PQI ddr2 533 MHz overclockirani su sinhrono na oko 2100Mhz za procesor, odnosno 600MHz za memoriju... Sto ce reci da 633 Mhz ddr2 nije potreban za ovu plocu, ona je ionako namijenjena za default taktove.
Sto se tice samog rada - ploca na defaultu uredno obavlja sve zahtjeve, dok je sama instlacija procesora na nju, te ploce u kuciste izuzetno jednostavna, a ploca ne pravi apsolutno nikakve probleme pri prepoznavanju optike i diskova...
Perfomanse ploce na defaultu su usporedive s ostalim "conroe" plocama sto mozete vidjeti na gornjem linku. Procesor u odnosu na moj sck 939 winchester na defaultnih 1800 MHz je oko 30% brzi pri izracunavanju SuperPi-a 1M (32 prema 46), dok ga "winnie" sustize tek na 2680 MHz.... Za opseznija testiranja nazalost nije bilo vremena s obzirom da Conroe danas odlazi...

Ostatak konfiguracije (uz plocu,E6300, i pqi 533) cine Seagate 80Gb i Leadtek 7300GT. Ovakva konfiguracija na defaultu radi 1760 bodova u 3D Mark 06.
Zakljucak:
Solidna ploca i dobar izbor za sve koji ne misle oc-ati (iako mislim da je grijeh ne oc-ati ovaj procesor). Ploca je stabilna i nudi dosta za relativno male novce, te moze udomiti conroe-a.
Sto se tice procesora isti je prilicno brz no za gamere koji posjeduju sck 939 konfiguraciju trenutno preskupo rjesenje i daleko isplativije im je za samu cjenu procesora ubosti novu graficku karticu...
Sto se tice perfomansi u igrama, nisam mogao detaljnije testirati od setnje po Half life-u 2 i Doom-u 3 (Quake4 mi je bio nedostupan). Nemogu se oteti dojmu da je s obzirom na relativno malu podrsku u igrama za dc procesore jos uvjek za gamere best-buy AMD3000+ i odgovarajuca ploca, a razliku u cijeni u odnosu na adekvatnu conroe plocu i sam conroe utuci u bolju graficku karticu. Tu je veci dobitak na perfomansama no za one s dovoljno velikim budgetom, i koji ne pristaju na kompromise, conroe je trenutno najbolji izbor.