View Single Post
Staro 26.08.2006., 08:44   #1
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp

RS_BuRnOuT's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Thumbs up Koji preporučate?

Daklem , kupujem laptop i tražim ga nekih 2-3 tjedna i prvo sam se troumio između 2 HP-a i jednog ACER-a , i odlučio se na ACER-a , pronašao sam ga na Ve-Mil stranicama

ModelAspire 5112WLMi_X1600 Zaslon15.4" TFT WXGA 1280x800 Acer CrystalBrite ProcesorAMD Turion™ 64 2X TL50 1.6Ghz HDD120GB HDD S-ATA Optički uređajDVD-Dual drive (DVD+/-RW) Memorija1 GB (2 x 512MB DDRII) GrafikaOdvojena, ATI Mobility Radeon X1600
128MB memorije Fax modem56 Kbps V.90 Mrežna kartica10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet
802.11b/g WLAN MultimediaAudio sistem sa ugrađenim stereo zvučnicima, ugrađen mikrofon
Integrirana 0.3 megapixel CMOS kamera
Integriran BlueTooth modul
VoIP BT phone I/ODC-in, RJ-11 modem, RJ-45 LAN, VGA, DVI Headphones/speakers/line-out, Microphone, Line-in, 4 x USB 2.0, PCMCIA, 5-in-1 card reader Dimenzije363 x 278 x 32.9 mm Masa3.0 kg OSMS Win XP Home 10.314,73 kn
Zatim sam slučajno naletio na ovaj forum i pronašao skoro istu konfu a jeftiniju ;
Mikronis:

9.467,08 kn

• Procesor: AMD Turion 64 2X TL-50 1.6GHz
• Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800
• Grafički sustav: ATI Mobility Radeon X1600 128MB
• Radna memorija: 1GB(2x 512MB) DDR2 (proširivo do 2GB)
• Tvrdi disk: 120GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 363 x 278 x 32.9 mm
• Masa uređaja: 3.0 kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: Li-ion
• Operativni sistem: Windows XP Home
• Modem: da
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• USB podrška: 4 x USB 2.0
• FireWire: da
• PCMCIA: da
• VGA izlaz: da
• TV izlaz: da
• DVI izlaz: da
• Bluetooth: da
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Kamera: 0.3MP
• VoIP Bluetooth telefon: da

+

***** POKLON TORBA *****

Daklem razlika u cijeni se vidi : goood :

Ono što bih Vas zamolio jest da mi preporučite konfu koja je moza bolja za te novce ili da mi istu konfu jefinije predlozite(gdje kupiti).
Uvijet je da se kupi u nekom dučanu jer ide preko firme tako da na žalost opcije od vranoga1 odpadaju : hitthewa: hitthewa

Sad ono za što meni lap treba , sad kad mi počne fax selim se ali mislim svaki vikend dolaziti doma a komp mi treba uvijek , ono za što ću koristiti lap je:
Programiranje (kolko tolko)
Dosta web dizajn te obrada slike , videa i zvuka (imam predmet baš za to pa ono )

Da mogu tu i tamo bez beda odigrati partiju Americas Army-a
BT OBAVEZNO!! Card reader isto tako.

Dakle trebam konfu koja ima odvojen GPU , da je ekran dobar , znači da mi nije mutni (rekli su mi neki da moram paziti na ekran kad kupujem)
I bilo bi dobro da (mislim nije uvijet) je FreeDOS .

Cijena da ne prelazi 10kkn.
Vidio sam nekoliko tema vezanih uz kupnju laptopa , eto nadam se da se ne ljutite što sam još jednu otvorio al ipak želim što bolje "opipati" ponude jer ipak nije mala lova u pitanju a i svi znaju da se laptop ne može nadograđivati kad god ti dođe pa bih zato želio biti miran jedno vrijeme i da mi je dobar omjer ULOŽENO-DOBIVENO!!!!
Laptop bih kupio sljedeći tjedan.
Unaprijed hvala i ispričavam se na podužem postu.
Pozdrav
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote