View Single Post
Staro 25.08.2006., 20:29   #15
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Prodavat kompove u drzavi u kojoj "svaki klinac" "zna" slozuiti, instalirati i prodat komp je bez predmetno ... put u propalu investiciju.
Nemozes se cijenom takmiciti sa firmama koje dilaju komponente na "lopate", jednostavno ne mozes imat cijenu ko i oni ako si "posten" i das caru carovo jel oni imaju nekolko ljudi na stalnoj placi da budu sto "posteniji" a da car ne dobije po mogucnosti nista ... Jedino ti ostaje programiranje ili intelektualno kurvanje ili ti support.
90% mojih "klijenata" kupi u nekoj "lopatarskoj" firmi komponente i onda im objasni da im oni NECE slagat komp jel NEMAJU pojma kako se to radi ... neka samo oni daju lijepo komponente a oni imaju nekog ko ce to sve lijepo posarafiti, instalirat istestirat jel svaka komponenta radi i onda im to sve fino sloziti na radno mjesto a oni ce stisnuti ON tipku i zaboraviti da su uopce nabavili novi komp. Ali ako te nazovu u 02:00 ujutro dignes se i odes popraviti i to je to.
Tako mozes uvijek imat posla i vise nego sto mislis ali moras ZNAT a ne misliti da znas ako znas stisnut install, next, next, yes i u kakvu plocu ide CPU Pemtiathlocerdun sa 7456 nozica i kakvu GDBRZ memorija ide u tu plocu i jel graficka CXY slot ili AGZR slot ...
Nes vjerovat ali ljudi su uistinu voljni placat sastavljanje kompa koje bi im inace besplatno sastavili u ducanu di su ga kupili. Zasto ?
- nema naljepnice, dakle za promjenu coolera ne moraju iz vuko***************ine ici u jos vecu vuko***************inu da im neko zamjeni cooler ili ako im je crko hard da nose cijeli komp da im ga netko izvadi vec samo se hard odnese
- komp je iznutra slozen kako bog zapovjeda i lici na nesto a ne da je ploca zasarafljena sa 3 sarafa sa grubim navojem i svi kablove stisnuti u kugla-zbrljotinu iznad proca (neki dan uklonio naljepnicu sa jednog HR "brand" racunala i to vidio u jednoj firmi, BTW jedino racunalo kupljeno mimo mene i onda su tehnicki direktor i vlasnik jednoglasno izjavili: "... zato mi imamo tebe", a ovo smo morali kupiti nabrzaka jel ti nisi bio u Zagrebu a sad kad ovo vidimo jos nam je jasnije zasto te placamo.)
- svaka komponenta je UISTINU provjerena jel 100% ispravna i radi
- ljudi vole mirno spavat znajuci da je sve slozeno i OK i da im stra nece nes crknut ili se zapaliti jel je neki cooler lose "sjeo"
- znaju ako totalno sve zeznu nece cekat 100 godina da im racunalo proradi vec da tamo negdje netko ima image kompa ko prvi dan kada je kupljen i samo treba podatke povaditi i sve radi ...

... uglavnom vec pisem roman vidi se da cekam da mi se diskovi defragmentiraju ... uglavnom prodaj support a ne sarafaljanje i muljazu ... pamet nesto ipak vrijedi. Puno vise od pleha, PCBa, ... na sastavljanju kompa od 10.000 kn ako "dignes" 500 kn u razlici cijene dobar si a imas za***************ancije 1001 da odes kupis, slozis i riskiras da se za***************avas sa reklamcijama, muljanjem zasto jos nemas novu komponent, zasto su dobili zamjensku a ne istu kakvu su ti dali, odlaskom po robu, dovozom robe, da se oni predomisle i kupe negdje drugdje i tebi ostane komp koji ti ne treba ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote