Prodavat kompove u drzavi u kojoj "svaki klinac" "zna" slozuiti, instalirati i prodat komp je bez predmetno ... put u propalu investiciju.
Nemozes se cijenom takmiciti sa firmama koje dilaju komponente na "lopate", jednostavno ne mozes imat cijenu ko i oni ako si "posten" i das caru carovo jel oni imaju nekolko ljudi na stalnoj placi da budu sto "posteniji" a da car ne dobije po mogucnosti nista ... Jedino ti ostaje programiranje ili intelektualno kurvanje

ili ti support.
90% mojih "klijenata" kupi u nekoj "lopatarskoj" firmi komponente i onda im objasni da im oni NECE slagat komp jel NEMAJU pojma kako se to radi ... neka samo oni daju lijepo komponente a oni imaju nekog ko ce to sve lijepo posarafiti, instalirat istestirat jel svaka komponenta radi i onda im to sve fino sloziti na radno mjesto a oni ce stisnuti ON tipku i zaboraviti da su uopce nabavili novi komp. Ali ako te nazovu u 02:00 ujutro dignes se i odes popraviti i to je to.
Tako mozes uvijek imat posla i vise nego sto mislis ali moras ZNAT a ne misliti da znas ako znas stisnut install, next, next, yes i u kakvu plocu ide CPU Pemtiathlocerdun sa 7456 nozica i kakvu GDBRZ memorija ide u tu plocu i jel graficka CXY slot ili AGZR slot ...
Nes vjerovat ali ljudi su uistinu voljni placat sastavljanje kompa koje bi im inace besplatno sastavili u ducanu di su ga kupili. Zasto ?
- nema naljepnice, dakle za promjenu coolera ne moraju iz vuko***************ine ici u jos vecu vuko***************inu da im neko zamjeni cooler ili ako im je crko hard da nose cijeli komp da im ga netko izvadi vec samo se hard odnese
- komp je iznutra slozen kako bog zapovjeda i lici na nesto a ne da je ploca zasarafljena sa 3 sarafa sa grubim navojem i svi kablove stisnuti u kugla-zbrljotinu iznad proca (neki dan uklonio naljepnicu sa jednog HR "brand" racunala i to vidio u jednoj firmi, BTW jedino racunalo kupljeno mimo mene i onda su tehnicki direktor i vlasnik jednoglasno izjavili: "... zato mi imamo tebe", a ovo smo morali kupiti nabrzaka jel ti nisi bio u Zagrebu a sad kad ovo vidimo jos nam je jasnije zasto te placamo.)
- svaka komponenta je UISTINU provjerena jel 100% ispravna i radi
- ljudi vole mirno spavat znajuci da je sve slozeno i OK i da im stra nece nes crknut ili se zapaliti jel je neki cooler lose "sjeo"
- znaju ako totalno sve zeznu nece cekat 100 godina da im racunalo proradi vec da tamo negdje netko ima image kompa ko prvi dan kada je kupljen i samo treba podatke povaditi i sve radi ...
... uglavnom vec pisem roman

vidi se da cekam da mi se diskovi defragmentiraju ... uglavnom prodaj support a ne sarafaljanje i muljazu ... pamet nesto ipak vrijedi. Puno vise od pleha, PCBa, ... na sastavljanju kompa od 10.000 kn ako "dignes" 500 kn u razlici cijene dobar si a imas za***************ancije 1001 da odes kupis, slozis i riskiras da se za***************avas sa reklamcijama, muljanjem zasto jos nemas novu komponent, zasto su dobili zamjensku a ne istu kakvu su ti dali, odlaskom po robu, dovozom robe, da se oni predomisle i kupe negdje drugdje i tebi ostane komp koji ti ne treba ...