View Single Post
Staro 24.08.2006., 11:49   #21
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Nisam baš očekivao ovako suprotna mišljenja ali me malo čudi da preciznost i mirnoća slike na lcd-u može smetati za CAD
Jedina mana lcd-a, prikaz boja (dithering kod starijih matrica) za CAD (posebno 2d) i nije nešto presudna jer su dobre strane (oštra i stabilna slika, dimenzije, manja potrošnja) po meni daleko važnije karakteristike.
Za grafičare i video montažu je jasno da su im bitne savršene boje, ali tema threada je CAD što i sam radim pa mogu reći ponešto iz iskustva.

Imam dva IBM L191p već skoro 2 godine i stvarno se ne mogu požaliti (osim na verlauf kod renderinga jer nije full 24-bitna matrica).
Tada i nije bilo nekog izbora, ali ni danas nisu puno lošiji od aktualnih modela - 1:1000 kontrast, 40W potrošnje, 16ms, bogate opcije podešavanja, tanki okvir za dual kombinaciju ...
Na koncu, CAD aplikacije su obično pametne i znaju se ponašati sa dva monitora. Naravno, ne bih se bunio protiv nekog Della 2405/2407 ili Cineme ali oni su ipak daleko skuplje rješenje.

I da razjasnimo jednu legendu koja se bespotrebno širi po forumima i news grupama. Izobličenja slike nema ! - fizičke dimenzije matrice su u omjeru sa rezolucijom 1280x1024 (5:4). - i gle čuda, kružnica je kružnica
(ok, nisam mjerio sve 19" lcd koji su mi prošli kroz ruke, ali moji IBM su savršenih 375x300mm ekrana)
Po meni je 1280x1024 za 19" ok, posebno na duže staze, jer ako netko baš treba 1600x1200 ili 1920x1200 onda bolje neka gleda 20" ili 24" monitore.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote