View Single Post
Staro 23.08.2006., 20:05   #16
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor frANZi Pregled postova
BTW, kad smo već naprezanja očiju, ja imam Samsung SM 755DFX, a buraz SM 959NF. Mene na njegovom monitoru toliko oči naprežu, sve je nekako čudno, boje su pretamne (kao da previše žute boje ima), te se neke dvije crte protežu po ekranu (jedna gore jedna dole), a taj monitor bi kao trebao biti bolji od moga. Čini mi se kao da nije nešto u redu s monitorom.
SM 959NF je CRT monitor sa Diamondtron cijevi, koja se, za razliku od klasicnih CRT cijevi, sastoji od okomito postavljenih niti na koje se bacaju zrake iz topa. Te okomite niti drze dvije vodoravne zice - nosaci mreze. Svi monitori zasnovani na Trinitron (copyright Sonya) i Diamondtron (ostali monitori) tehnologiji imaju te dvije vodoravne crte. Evo upravo ih gledam na svome Philipsu 109P4, i zapravo se ni ne vide osim ako ih bas ne trazis, jer je to toliko tanko i u biti neprimjetno da nikako ne narusava kvalitetu slike. Osim zescim pacijentima valjda

Evo, malo za edukaciju. Inace, CRT monitori naravno imaju dosta tamniju sliku od LCD-a, jer imaju puno manju osvijetljenost po kvadratnom cm...

Razmisljam o zamjeni svog vjernog monitora, nakon gotovo 4 godine, za jednog Samsunga 931BF....

Nusuth

"For the Great Day of Wrath is coming, and Who shall be able to stand?"
Nusuth je offline   Reply With Quote