View Single Post
Staro 07.07.2003., 01:31   #28
allixsenos
Registered User

allixsenos's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
sto se fizickog gasenja i paljenja tice, to ne znam kako bi se izvelo jer nisam bas vican tim stvarima, ali ja sam preko nekoliko puta na zivo cupao i gurao diskove [sa i bez ladice] i jos nisam imao nikakvih problema

pod windowsima 2000 i XP, naime.

sto se tice argumenta da to ne radi jer bios nemre detektirat diskove koji se naknadno spoje, evo mali pokus... u biosu postavite sve diskove osim onog s kojeg se bootate na 'None' i butnite se u Windows NT-descended OS... svi diskovi na broju... zasto? zato sto WinNT zaobilazi BIOS i drito drlja po hardveru kako bi rijesilo ogranicenja u velicini diskova i sl.

par upozorenja:

- nemojte nista drljat po primary kanalu tj. onom sa kojeg vam se vrti OS.. ako se dobro sjecam, windowsi se obavezno smrznu, s tim da se neki put odmrznu nakon pol minute a neki put ne. ako hocete 'hot swap' sa diskovima, oslobodite si secondary kanal za to

- nazivo mozete zgasiti CD/DVD-ROM/RW i umjesto njega ukopcati HDD ali u drugom smjeru ne ide, ni pod razno... simptomi su razni, od nebuloznih uredjaja u Device manageru prema ovaj... gorim slucajevima

- ako ustekavate bez ladice, prvo ustekajte IDE konektor a onda napajanje.. napajanje ustekavajte tako da precizno naciljate sa barem 1 cm udaljenosti i onda naglo ustekate... ako vam iskra skoci, it's your ass.
allixsenos je offline   Reply With Quote