PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Nije mi jasna stvar zašto Cpu-Z pokazuje i kod E6700 i kod X6800 da je Core Speed 1600Mhz...? Jasno je to ako vidim da je množa na x6;ali nije mi jasno zašto je množa na x6 i s time nije mi jasno ni čemu tako malo core speed-a,kad fino vidimo da isti procesori rade na 2.66 i 2.93Ghz. To mi molim te samo malo pojasni,zanima me.
|
Zato što je bio uključen SpeedStep, a proc nije bio pod opterećenjem pa zato nije bio niti na maksimalnom taktu.
Citiraj:
U specifikaciji sistema,navodiš da je mema DDR800,što i nije neka greška,jer dosta njih piše DDR800 i tako;ali to nije ispravno,jer je JEDEC fino deklarirao da se ta mema zove DDR2 pa bi tako trebalo i pisati - DDR2 800. I svuda di se radi o DDR2 memi tako da piše,da slučajno ne dođe do nikakve zabune,i da bude ispravno (izvin'te me što sam perfekcionist... )
|
Istina, riječ je o DDR2 memoriji, no to je se jedne strane moj propust, a s druge strane ne s obzirom da je DDR s prelaskom AMD-a na DDR2 odsvirao svoje.
Citiraj:
Dalje,stalno se spominju sad sniženja tih dvojezgrenih AM2 proceva. Znam da oni idu u isti koš sa Core 2,zbog DDR2,iste generacije i sličnih sranj-beeep-i da ne idu sa njima u koš i ovi 939 x2;ali opet full zahvalno bi bilo kad si se već toliko potrudio,da si stavio i tabelu sa cijenama s.939 x2 jer kao što je i navedeno u Zaključku,citiram :
"Na kraju treba reći da ćete vjerojatno najbolje proći ako ste vlasnik kakve starije Socket 939 konfiguracije. Uz velik pad cijena AMD-ovih procesora bez problema možete nadograditi svoj sistem kakvim dvojezgrenim procesorom bez dodatnih ulaganja u novu matičnu ploču ili memoriju" ; tako ćemo najbolje proći. Ipak my bad ako ovo ne stoji za tu tabelu,jer se ovdje ipak ne uspoređuje s.939 x2...
|
Nisam smatrao da je potrebno navoditi cijene Socket 939 procesora s obzirom da su na zalasku. Njihova isplativost odnosno korisnost se u prvom redu bazira na činjenici da korisnik može zadržati staru matičnu ploču i memoriju, te uložiti samo u novi dvojezgreni procesor.
Citiraj:
Kritike su next...dakle ono za "lagano" omalovažavanje AMD-a na par mjesta... Kod Specview perf testa sljedeći navod :
"Neki će reći da u usporedbi ipak nije FX-62 koji ima nešto više cachea u odnosu na naš testni procesor, no ruku na srce, tih dodatnih 512 kB memorije ne bi napravilo drastične razlike u rezultatima testova." - nije da to možda ne stoji (i nebih to samo ni vadio da nije bilo drugih sličnih stvari);ali to je ipak tvoje osobno rekla-kazala i nagađanje,bez konkretnih stvari,ako ćemo pravnički. Ne zamjeri.
|
Da, zato što Conroei pod sobom imaju 4MB cachea koji je u slučaju SPECview perfa pridjeljen samo jednoj jezgri. Dodatnih 512kB za Athlon ne bi mnogo popravilo rezultate, barem prema mojem iskustvu i logici.
Citiraj:
Dalje kod igri,prvo Far Cry :
" Situacija bi se vjerojatno promjenila da smo nabili AA i AF postavke, no odnos snaga pri rezoluciji 1280x1024 uz visoke detalje je prilično poražavajuć za manjeg proizvođača procesora." - manjeg ne okarakterizira dobro AMD.nekako zvuči kao da je naročito inferioran spram Intela,možda samo meni,vi procjenite... Također mislim da može biti i do drivera od grafe,jer ipak nije čisto procesorsko renderiranje slike na stvari,a razlika mi nekako preglomazna pa mi to čudno...?
|
Manjeg zato što je, ruku na srce, ipak osjetno manji od Intela. Što se tiče performarmansi, možeš baciti pogled na neke naše starije članke i bit će ti jasno da je razlika koju smo vidjeli s Conroeom zaista velika i da je ne naglašavamo bez veze ili pak zbog neke nove ljubavi prema intelu.
Citiraj:
Za HL2 :
"Situacija u Lost Coast tehnološkom demou je nešto bolja za AMD, no vjerojatno zbog činjenice da je pri testiranju bio uključen HDR što je stvorilo dodatno opterećenje za grafičku karticu." - ček malo,hoćeš reći da 7900GTX nije dovoljno jaka za 1280x1024 sa HDR-om,pa da je zato mala razlika u frameovima između proceva...neznam bash Prije bih rekao da je ovdje "ograničenje" procesorom,nego grafičkom,paa da su bolje reze za AMD konto toga,uvjetno rečeno...
|
S obzirom na rezultate koje smo prije vidjeli, teško mi je nekako drugačije protumačiti rezultate HL-a 2.
Citiraj:
I ono već gore rečeno,što se ponavlja,ali je ispravak netočnog navoda...dakle:
" Nažalost, za Intelove nove zvijeri najvjerojatnije ćete morati kupiti novu ploču s obzirom da ga podržavaju samo najnoviji čipseti ili pak najnovije ploče (kad je riječ o pločama baziranim na i975X čipsetu). Također, ako ste do sada koristili DDR memoriju, ne gine vam kupovina DDR2 memorije s obzirom da ne postoji čipset s podrškom za Core 2 procesor i stari DDR." - Eto zna se da će biti Core 2 E4300 za "rad" sa ddr-om...iako još kako kažete nije službeno. Doduše možda to i ne bude,pa je onda moja greška.
|
Da, službeno su podržani samo novi čipseti i DDR2 memorija. Sumnjam da će se mnogo tvrtki odlučiti na izdavanje modela s DDR-om i starim čipsetima zato što im je u interesu da zadrže dobre odnose s proizvođačima čipseta. Uz to, sva ta DDR rješenja za Conroe su low-end. Nema high-end proizvoda koji su bazirani na DDR-u i starom čipsetu.
I na kraju, hvala na pohvali za članak.