Sorry kaj nisam pisao cijene, nisam imao previše vremena tada...
Problem je ako ideš pasivno, bez ikakvih ventova, pa čak i bez onoga na napajanju je mislim "samoubojstvo". Pogotovo je kontradiktorno da bude što brže, a pasivno. To ti ne ide baš skupa. Moglo bi se sve to složit pasivno, ali onda moraš imati i nekakva posebna kučišta koja bolje provode toplinu, imaju hrpu pasivnih hladnjaka i jednostavno dobiješ radijator u sobi, koja nije niti klimatizirana. Znam kako ti je u sobi u kojoj je 32°C po ljetu - u mojoj je bilo jednog dana max. 36°C. Pri toj temperaturi, teško da će ti sve raditi pasivno, pogotovo kada se optereti, makar i onih 10% vremena. Kad tad će ti neš otići.
No, ajmo onda jedno po jedno:
1. Znači, fulao sam kučište. Treba ti bočno položeno kučište. Hm...to je dosta skupa investicija. Kvalitetna kučišta cijenom se penju jako, jako visoko (2000-3000kn). Tu ti nemrem pomoći, oko kučišta, ali ću ostaviti par stotina kuna od ukupne cifre pa da vidimo kaj se može kupiti.
Ja ću ti složit konfu sa barem jednim, dva ventilatora, jer po ljetu, teško da će komp izdržat...
X2 3800+ - 1245kn (max. undervoltan na defoltnoj frekvenciji)
Asrock 939Dual-SATA2 - 430kn (ploča ima opcije kod Vcore-a za undervoltanje; potpuno pasivna)
Big Typhoon - 308kn (mislim da bi mogao undervoltanog X2 3800+ držati pasivno i po vrućinama)
2 x 1024MB PQI DDR400 - 1306kn
320.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II - 792kn
ASUS 1600XT silent - 1265kn (nisam nigdje našao 7600GT pasivno, ona bi bila bolja od ove)
LEADTEK TV2000 XP Expert - 357kn
SAMSUNG SH-W163A - 283kn
Seasonic 330W Ultra silent - 360kn
UKUPNO = 6346kn
Najveći grijač ovdje će ti biti (ako je proc undervoltan) ova X1600XT i to poprilično. Bilo bi ok ako ubaciš 7600GT pasivnu (mislim da je hladnija od ove ovdje)
Ostaje ti 900kn za kučište, makar, preporuka je da staviš Coolermastera 120mm barem jednog da ti hladi HDD ili jednog na ispuh.
Conroe verziju ti nisam uspio napravit jer je previše došla, a i neznam koja matična ima mogućnost smanjivanja Vcore-a...