Citiraj:
Originally posted by pinsla
A s tobom se ne slažem u dvije stvari. A to je da je razlika između 9800pro i 5900 ultra minorna jer smatram da nije. Pogotovo kad isključiš nvidijine optimizacije a da ne govorim da je atijeva kartica tiša i kaj je najvažnije jeftinija.
|
Joj pinsla molim te ne seri!Nemoj ovo "seri" shvatit kao nešto čim sam te htio uvrijedit jer sam u jednom svom postu rekao da neću više vrijeđat i da se neću prepirat.Zato molim sve da ne protumače ovo kao vrijeđanje i prepiranje.
Evo sada glavnog dijela

:Kao prvo pinsla, ti si kupio svog radeon 9700 pro prije koliko 2-3 mj i platio si ga dosta masno(sigurno preko 2k jel ga nema ispod toga).Što sad tebi znači ta kartica?Nemožeš ju ni ispuhat kak se spada a lovu si potrošio.Zato mislim da je tebi svejedno jel šta skuplje 200-500 kn!Da si htio tako razmišljat kupio bi 9500, lijepo se pristojno igrao godinu dana, poslije godine ili čak dvije kupio bi novu karticu koja bi bila bolja nego što je 9700 pro.Znači za 2 kartice bi dao ono što si dao za jednu.A i bolje je.Na ovu si karticu dobio jedno amstvo, na dvije bi dobio za svaku.Moj prijatelj ima GeForce 4 MX-icu i da vidiš što piči.Igramo GTA 3 1280v1024 na full detaljima, isto tako i unreal 2003 i unreal 2 i šta ti ja znam.Ja na svojoj kartici sve igram(više volim strategije i RTS-ove(warcraft 3, Age of Mitology)koje zahtjevaju manje) i radi mi bez problema, baš tako kako mi treba da se naigram.I onda šta će mi takve High - end kartice kad znam da će kad mi stvarno budu trebale bit 3-4 puta jeftinije.A ovo što se oni prepucavaju oko 5900 i 9800 stvarno nema smisla.Da je i kupe mogu se s njom samo preseravat jer nema neke velike vrijednost(još, poslije možda bude, ali udalekoj budućnost).Ja mislim kako je bolje nabavit lijepo kućište , procesor i RAM te neku pristojnu ne preskupu grafićčku kako bi se sve lijepo radilo brzo i stabilno.Znam ja jadnika koji si je na procesor isti koji ja imam kupio 9700pro.On je sad faca jel ima 9700pro, a to što ima 900 Mhz i 128 RAMA(ne nisam pogriješio u pisanju stvarno ima 128 RAM-a) mu uopće ne smeta.Umjesto da si je čovjek renovirao komp i poslije si kupio neku grafulju on je napravio tu glupost.Nema ni pistojnog napajanja.Znam da sam se raspisao i malo skrenuo s teme ali samo sam htio reći da ljudi koji imaju love za kupit High - end komponente za svoje kompjutere nije im problem dat još 200-500 kn više, a čak i ako je nekako će skupit ako su skupili i većinu novaca.Mislim ljudima kojima je teško izdvojit 200-500 kn više ne kupuju takve komponente.
Nisam htio nikog uvrijedit, nego sam samo htio iznijet svoje mišljenje, jer ipak još uvijek nisam rob u ovoj državi i na ovom forumu, pa imam slobodu govora.