lijep pozdrav svima.
trebam savjete u vezi kupnje konfiguracije bazirane na C2D procu. komp je prvenstveno namijenjen igranju. ovo je neki moj inicijalni prijedlog na koji molim komentare (moja pitanje vezana uz konfu su nize).
---
Iz starog kompa imam:
- monitor
- zvucnike
- mikrofon
---
Konfa koju kupujem:
- MBO:
Gigabyte GA-965P-DS4
ili
Abit AB9 Pro
- CPU:
Intel E6300
ili
Intel E6400 (ako bude novaca)
- CPU Cooler:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro (520g, glasnoca ~38.5 dBA, protok zraka ~45 CFM)
ili
Scythe Katana SCKTN-1000 (300g, glasnoca ~25.0 dBA, protok zraka ~35 CFM)
- RAM: 2 x 1GB Kingmax Mars DDR-2 667MHz
- Graficka: GeForce 7600 GT (vec kupljena, dobio od frenda s popustom)
- Cooler za graficku: Zalman VF700-AlCu (90g laksi od VF700-Cu)
- HDD: Seagate Barracuda 7200.10 (kapacitet cu izabrat, ali gledam da ima 16MB cachea sto mislim da imaju svi modeli 250GB+)
- Zvucna kartica: Creative Labs Audigy 4
- DVD przilica:
LG: GSA-4167B ili H10N ili H20
ili
NEC: ND-4550 ili ND-4551 ili ND-4570 ili ND-4571
ili
Samsung SH-S162A
ili
Pioneer DVR-111
- Mis: Logitech MX510
- Napajanje: OCZ modstream 450W
- Kuciste:
Cooler Master Centurion 5
ili
Chieftec: LBX-01BBB ili LBX-02B-B
- Slusalice ili Headset:
nemam pojma, molim za prijedloge do 250 kn
---
Moja pitanja:
1) koja od dvije navedene MBO je bolja? navodno da se sa Gigabyte DS4 moze super overclockat. ima li neka bolja MBO u ovom cjenovnom razredu? da li je ipak bolja solucija kupiti plocu na 975 chipsetu, umjesto ovih na 965? da li je potrebno kupiti onaj MBO cooler za southbridge ili northbridge (ne znam koji se od njih to grije

)?
2) trebam li paziti na sto prilikom kupovine procesora E6300? ima li nekih revizija, modela s manje ili vise cachea ili koji trose manje ili vise wata (tj. griju se manje ili vise - TDP)?
3) da li dovoljan Box Cooler (pretpostavljam da nije ako mislim overclockati)? koji od navedenih mi preporucujete? nekako me strah da Freezer nije mozda pretezak ili preglasan u odnosu na Katanu...
4) ima li za istu cijenu neki bolji i brzi DDR2 RAM?
5) pitanje za ljude koji imaju GeForce 7600 GT - da li je preglasna ili se previse grije sa defaultnim coolerom (ne mislim overclockat grafu)? da li se isplati kupiti cooler poput navedenog Zalmana VF700-AlCu? ima li neki bolji za tu cijenu? moze li takav cooler zbog svoje tezine svinuti ili ostetiti graficku karticu?
6) koju od navedenih DVD przilica uzeti? od brzine mi je puno bitnije da dobro i stabilno przi na medije?
7) da li mi je napajanje od 450W dovoljno (uz jedan kupljeni hard i DVD przilicu, stavio bih mozda jos jedan UATA hard)? da li ima bolje napajanje za slicnu cijenu?
8) koje kuciste od dva navedena (ili neko trece) mi preporucujete? ne zanimaju me kucista koja imaju lightshow unutra ili slicne sminkerske stvari

.
9) koje slusalice ili headset mi preporucujete do 250 kn? bitna mi je kvaliteta zvuka i udobnost. po mogucnosti da slusalice prekrivaju uho (izoliraju bolje vanjske zvukove) i da NE budu rasklopive (mislim da su time sluske dugotrajnije).
---
molim da dodate ako sam nesto zaboravio ili imate savjeta nevezanih uz pitanja.
puno hvala unaprijed !