View Single Post
Staro 18.08.2006., 18:19   #12
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Sajla Pregled postova
Evo samo da se pohvalim svojom izvedbom jedne ideje, koju sam slučajno uočio na NET-u.

Naravno, slike u attachmentu
Što bi rekla Emilija Popadić " O gospode Bože!".
Ovi zvučnici prkose svim zakonima fizike.
Zvučnička kutija se pravi od materijala koji ne prenosi vibracije. Što bi se rekli, mora biti "umrtvljen". Ove plastične su sve samo ne to.
Ni dampinga nema. Samo nebo zna kako se zvukovi odbijaju unutar tih cijevi.
Pa driveri...na slici su razdvojeni cca. 30 cm. Zna se da je idealan zvučnik ( visokim i mid.) daje zvuk iz jedne točke. Ovaj dizajn definitivno ne prati tu filozofiju.
Al' ako tebi dobro sviraju samo naprijed.

Citiraj:
Autor don Pregled postova
90% posto ljudi kutiju nezna napraviti u kućnoj izradi, mislim zna ali kvaliteta zvuka je : baad :
Ne znam čije si DIY zvučnike slušao ni kakvi su to velemajstori al' da je to tolika filozofija napraviti vulgaris basrefleks kutiju, nije. Pogotovo što po netu ima na stotine provjerenih projekata sa već proračunatim dimenzijama kutija. Uzmeš dimenzije, sa drvofiksom i šarafima pošteno stegneš stranice. Napraviš finiš po želji i eto ga.
Ne treba čak ni medijapan, uzmeš ivericu od nekog ormara i napraviš kutiju koja sa dobro napravljenom skretnicom ugazi ove što po trgovinama koštaju preko 1000 kn.
Prije bi rekao da su ovi tvoji nešto zeznuli sa skretnicom.