View Single Post
Staro 18.08.2006., 09:43   #6
Doktor
locked in server room
Moj komp

Doktor's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Swarm, ali nazalost to ne radi na RAID kontroleru na toj ploci. Sistem ne vidi diskove kao 2 zasebna device-a, nego kao jedan device (INTEL RAID, tako nekako). I kad smo vec kod te teme - i ja imam slican "problem". Imam 2 Hitachija u RAID 0 vec neko vrijeme pa bi ih rado malo preshlatao diagnostic utility-ima. Razmisljao sam privremeno rastepst RAID polje da su oba diska opet normalno vidljiva pa obavit dijagnostiku, samo ne znam da li se onda poslije daju opet normalno stavit u polje? Kad sam ih selio sa IC7-MAX3 na P4C800-E Deluxe, samo sam ukljucio diskove, u BIOS-u ukljucio RAID i svi podaci su bili normalno vidljivi, isto tako i kad sam ih prebacio na novu plocu, pa pretpostavljam da ovo sto bih htio izvest nebi trebao biti problem. Ili se varam? Nebi htio popusiti sistem i sve s diska (makar imam uredan backup, ali i gomilu filmova gore).
Ja sam imao takvu situaciju na jednoj novijoj ploči sa Intel chipsetom - samo nisam namjerno razdvojio RAID - sam je pukao. Nakon što sam ponovo sastavio RAID polje, svi podaci su opet bili gore....na sreću !