View Single Post
Staro 14.08.2006., 20:16   #24
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
9550 možeš hladiti sa Zalmanovim plavim pasivcem sa 2 heatpipea i samo ako staviš vent na 7V u Antec 3700BQE. Inače dolazi do postupnog umiranja kartice. Imao sam je. Vjeruj mi da je idealno staviti VF-700. Ne košta toliko puno da se ne bi moglo, lakše je i odlično hladi. Nemaš nikakve brige osim pasivaca. Na toj stranici je opisano kako se stavljaju pasivci na grafičke. Zaboravi ljepljenje priloženim ljepilom ili druge fore. Silencer je nešto bučniji od Zalmana. Ako već kupuješ grafičku, svakako razmišljaj o 128 bitnoj. Tako može i 9200. Jeftinija je od okrljaštene 9550 i bolja.

Za kučište mi je jasno sve. Ali svakako probaj postaviti vent između grafičke i diskova. Recimo disk na vrh pa pola venta na pola diska, tako da puše i ispod grafičke i po chipsetu i prema procu. Tako da proc dobiva dio zraka izvana koje disk ne može zagrijati da ti smeta.

Freezer modificiraj sa jednim 92mm ventom. Ukloni onaj njegov koji samo raspršuje zrak. Taj 92mm na 5V bi trebao biti dovoljan.

Da ne zaboravim, Pioneer sam spomenuo zbog tišine, a ne zato jer ga osobito preferiram. LG, Lite-off i slični su dosta bučniji. Ovoga možeš dodatno stišati na račun brzine i tako to. Jedini tiši je neki Aopen Retail. Ali taj je samo DVD.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote