Citiraj:
Autor Tao2
Zanima me ima li ploča kakvih problema sa kompatibilnošću sa memorijama.
Prvenstveno mislim na dual 2x1gb.
Ima li ih koje treba izbjegavati na ovoj ploči?
|
Za sada nisam nigdi vidija/primjetija da se neko zalija na pojedinu memoriju u kombinaciji 2x1gb...
Citiraj:
Autor Vucko
Kolko sam ja skužio čitajući ovdje, a i vani, ljudi imaju problema sa 1T kad se koristi 2 sticka.
Na ocwbenchu ( http://tinyurl.com/pf3ss) sam vidil pool, i navodno manje ekipe ima problema sa 1T na 1.05 reviziji matične.
Sad, dal je to riješeno, ali na način da se može srediti iz BIOS-a, neznam. Trikovi poput onoga sa A64info-om, meni nije dugotrajno riješenje...
|
Da imali su neki ali ne tako ucestalo mada se ne bi u nista uzda jer su navodno neki procesori (novije generacije) sami imali problema kad je 1T u pitanju tako da nista ne mozes potvrdit...
A64 info nije svakako dugotrajno rjesenje ali radi bez problema ja ga koristim normalno i dize se aut na startupu i nema nikakvih problema..shvacan ga kao i neki ostali normalan program.
Kad smo kod dugotrajnog rjesenja...zanima me sta ce bit sa novom VSTA plocom koja je poboljsana DualSATA2 ploca (bolji zvucni cip) i 2.8V na ramu ce max davat..navodno je ista kao i ova DualSATA2.. Mnoge od nas je zasvrbilo...da li ce bit moguce flesat bios VSTE (i time softverski bumpat volte na ramu na 2.8V) ako su ploce identicne izuzmemo li audio cipset...jos to pitanje stoji otvoreno...
Citiraj:
Kaj je najbolje, ekipa na ocw-u priča kak im memorija prolazi sve testove, od prime-a 12h do neznam čega, i onda im se komp restarta kad odu na neku web stranicu sa flash-om
|
A sta se toga tice to su lazi..jer jedna masina koja je prosla torture od memtesta i prajma na xx sati....nece moci ne otvorit flash animaciju... HOCE otvorit ce je ako su postavke ostale iste i ako se zna sta se radi i prcka po postavkama...znacajno odstupanje moze donit nestabilnost...
Ja osobno jos nisam dosa u fazu da kazem: "Da koji BSOD dnevno ...ma to ti je normalno! Nemaj brige!" To nije normalno i to je znak da nesto nije u redu..stabilna ali STABILNA masina se nece tek tako "stabilno" rusit....
AMD savjetujem ti da ti preispitas stabilnost...moze to sve bit ok na oko ali jedna sitnca te zna prcat u mozak! Ako ti se ne da vrtit prajm95 loopaj PCmark2004 nekoliko puta... on takoder zna jako stresno testirat komplenu masinu a u isto vrime je less time consuming