View Single Post
Staro 13.08.2006., 23:52   #1
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Talking Sklapam ultra-tihu konfu

Naime uskoro se bacam na downgrade, prodajem 7600GT i SLI maticnjacu iz siga.
Trenutni komp mi je za moj pojam vrlo glasan, mada kad netko dodje kaze "uf jest ti tih komp(a fakat nije ironija)". A ja, noise freak kakav jesam, pop***...
Uglavnom kad prodam plocu i grafu, moje glavne izvore buke(stock zujalica na NF4 SLI je vrlo glasna, a glasan je i stock vent na 7600GT) ostaje mi A64 3000+(s939), 2x512MB Taljenta, WD od 80GB, DVD/RW, Live!-ica, Chief Delta i noname kuciste sa nekoliko prosjecno tihih ventova...i freezercina
Uglavnom planirao sam si uzet kakvu pasivnu grafu tipa 9200SE(glavno da ima DVI) i neku maticnjacu tipa VIA K8T800Pro, koliko znam ovo je vrlo 'ladan chipset
Zatim sam mislio proc undervoltat i hladit pasivno freezerom, grafa i maticna bi naravno imale stock pasivnjake, napajanje je iznimno tiho i ono bi izvlacilo zrak iz kucista...(to bi bio jedini vent u kompu)
Jedino sto me donekle brine je disk. Morat cu vidjet moze li moj WD bez venta...a ako budem svoj ubacio u sestrin komp, cini mi se da je hitachi najhladniji...

Da li mislite da je moguce imati takvu konfu a da je sve pasivno, i gdje bi jedini vent bio na napajanju? Ili bih ipak trebao poneki vent?
Takodjer trebam preporuku za kuciste. (ne zanima me dizajn, samo kvaliteta/zvucna izolacija, i da nije skuplje od 400kn)
Brijem da bi to bila najtisa konfa na forumu
SRV je offline   Reply With Quote