Tema: Hip-Hop
View Single Post
Staro 13.08.2006., 18:48   #66
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor bluntafari Pregled postova
Ja sam staro hip-hop dijete, slušam Hip-Hop još od 96-97, ustvari bolje je reći slušao sam ga, jer ovo što se danas radi je većinom smeće. Čast iznimkama! Hip-Hop je nekada bio bolno funky (ma milina) i bio je glas s ulice, a danas je glas iz rezidencijalnog područja. I danas mi je uvijek drago čuti te stare stvari i pokoju novu napravljenu kako spada. I danas imam Hip-Hop grupu i pišem tekstove i zadnjih par lajnova iz jedne moje pjesme opisuje trenutnu situaciju sa mnom i Hip-Hopom :

"Nije bilo mp3-a neki mogu da se sjete
svaki novi album se snim'o na kazete
Bile su to godine, nikada ponovljive
stvari više manje su bile neodoljive
Sada kad pogledam više Hip-Hop ne trebam
nema ono srce da mu budem tako predan
Ali dio mene on će uvijek biti sine
jer i danas kao nekad iz mene teku rime"

Dakle je*iga, koliko god mi danas Hip-Hop bio dosadan on će uvijek biti dio mene.
Word!
Hip - Hop is not music, it's the way of life!

Evo zašto se za Hip-Hop veže predrasude da je to preseratorska glazba:
Na MTV-u prolazi samo ona glazba koja potiče slušatelje na trošenje novaca.
U ovom topicu se dalo zaključit da nitko ne voli slušat preseratorske pjesme i gledat preseratorske spotove preseratorskih repera.A zašto?Zato što ovo nije topic o preseratorskom rapu,nego o Hip-Hopu.Preseratorski rap obično slušaju ljudi koji nemaju veze sa Hip-Hopom,jer Hip-Hop je sve samo ne kić i preseravanje ko ima bolje p...čke i više zlata i nakita i veći auto.Pa tako onda na MTV-u lijepo odaberu spotove koji će mlade pretvorit u što bolje članove potrošačkog društva ili navući primitivce koji će reći joj vidi kako 50 ima dobar auto, i vidi koliko dobrih p...čaka oko njega moram se i ja nekako domoći takvog auta i nakita pa ću i ja bit takva faca (a pri tom ne kuže koliko se zapravo tih auta iznajmljuje za potrebe snimanja spotova i zapravo pravi reklama).Pa onda oni koji nemaju potrebu ili nemaju volje malo dublje zagrebati površinu misle da je Hip-Hop=preseravanje,nakiti,skupi auti i bičez.
Iz čeg je Hip-Hop nastao,hmm može se reći da je nastao iz rocka,techna,jazza,reggea,countrya,klasike..Zašto? Zato što je Hip-Hop nastao u siromašnim četvrtima gdje nije bilo novca za instrumente, nego su se skupljale razne ploče od svakakve vrste glazbe i improviziralo se pa je tako nastao beat-box, i stvarala se glazba od već postojeće glazbe,slijedile su i brojne optužbe za plagijate, naravno od ljudi koji zapravo nisu shvaćali(kao i mnogi danas) da u Hip-Hopu nije najbitnija glazba nego RIMA.
Pa tako dolazimo do činjenice da Hip-Hop i nije toliko različit od Rocka jer su oboje u osnovi bunt nastao na različitim mjestima zemaljske kugle i u različito vrijeme.
Ono što u zadnje vrijeme slušam:
Gnarles barkley - I Try
Gnarles barkley - Smiley faces
Nine - 4 chicken wings and rise
Edo - Uši zatvori
Edo - Budi i ti
Edo - Severina
Edo - Obećana riječ
Edo - Za Mirzu
Shorty - To je Hip-Hop
Tram 11 - Dez mozgez
Elemental - Dal sječaš se
Elemental - Kaj čekaš
Elemental - Hrvatski psiho
Disciplinska komisija - Ajmo ih rušit
Nas - Poison
Nas - My country
Nas - One mic
The Game - The Documentary
Mary J. Blige
Azad - Hip-Hop
Canibus - Cemantics
Ice -T - How does it feel
Xzibit - Get your walk on
Xzibit - Loud & Clear
Nas - Book Of Rhymes
Public Enemy - What You Need Is Jesus
Public Enemy - He Got Game (Featuring Stephen Stills)
Adam F feat. Guru & Carl Thomas - Karma (Comes Back Around)
Fonky Family - L'art De Rue
IAM - Petit frere
Freestylers - B-Boy stance
Ice - T - (Real)
Ice - T - I must stand
Ice - T - Inside of a gangsta
Xzibit - Carry the weight
Xzibit - At the speed of life
Xzibit - Just maintain
DMX - Ready to meet Him
DMX feat. Regina Bell - Angel
Louis Logic - Fair weather fan
..eto,neke možda stare ali dobre,ne djelim glazbu na staru i novu,nego na lošu i dobru...a ima toga još puno...
I'm out.

Zadnje izmijenjeno od: Pajser. 13.08.2006. u 22:31.
Pajser je offline   Reply With Quote