View Single Post
Staro 11.08.2006., 14:14   #1
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
wc-mlin - molim komentare

Dakle, u 9. mj. prosle godine kupih u doticnom ducanu IBM Thinkpad R50e i SO-DIMM 512 DDR. Odma su mi ugradili memoriju, naravno u nekoj sobici u podrumu. I tako ja na moru, kraj 7.mj. i lap se pocne blesirat, nece dic OS, neke egzoticne errore izbacuje. Napravim reinstall OS-a, bla bla nista. Par reseta napravim, kad ono nece se vise ni upalit, samo crn ekran i ne mrda. Izvadim memoriju, opla - radi. Pogledam memu, kad ono 2-3 pina ostecena. Nista, spakujem memoriju u pun k*** wc papira i stavim to u kutiju od naocala, pa kad dodjem kuci rjesim to...

I dodjem ljepo u wc-mlin, i da ne duljim:

-ne mogu mi zaprimit memoriju jer je mehanicko ostecenje i ne moze mi izdat papir
-ispada da memorija ne radi jer sam ju ja pokidao, a ako to i nije razlog kvara, oni tu ne mogu nista (drugim rjecima mogu se je***)
-na pitanje jel moguce da je memorija ostecena pri ugradnji ili je vec bila ostecena prije ugradnje dobivam odgovor - to nikako nije moguce (naravno lol), jer kao ne bi radila uopce (a on je strucnjak za memorije ko i moja baba)
-Ve-mil jasno daje do znanja da se samo konfiguracije astro (kupljene kod njih) mogu donet u kompletu na pregled
-IBM laptope ne servisiraju oni, nego ovlasteni IBM servis
-IBM servis nece dirat memoriju jer nije njihova i ne odgovaraju za nju
-teoretski: da sam doneo laptop u ve-mil i oni izvade memoriju - memorija ostecena - opet bi ispalo da sam ja nju vadio prije i ostetio - na ovo sam dobio potvrdni odgovor (i jos bi mi naplatili 60kn pregled ispravne robe - laptop)

-znaci ja memoriju nisam vadio do tog dana kad je crkla
-jako sumnjam da sam ju ja ostetio pri vadjenju jer znam kako se to radi i nisam debil
-da sam ju slucajno ja ostetio, oni to ne mogu dokazat kao sto ja ne mogu dokazat da je ostecena pri ugradji ili prije nje
-nigdje nisam potpisao da sam pregledao memoriju kad mi je isporucena

Znaci ako kupis laptop i memoriju i oni ti ju ugrade - na nju nemas garanciju - tako ispada

Molim komentare, sta da radim?
SPLiFF je offline   Reply With Quote