Ja sam imao 64 bit windowse (xp x64) otprilike 3-4 mjeseca. Najviše sam ih instalirao zbog x64 Far Cray-a. To sam odigral i više nisam imal razloga da ostajem na njima. Podrška za drivere je onako polu-loša. Ali da se preživjeti. Jedini problem sam imao sa lg driverima za monitor kojih nije bilo, i također windowsi nisu prepoznali mobitel, pa nisam mogao skopirati slike. Koristil sam modane drivere za grafičku xg, igre su išle solidno, ali se ipak osjetila količina rama koju papaju x64 windowsi. Zadnja kap koja je prelila čašu su bili spyweri i ostala sranja kojih se nisam mogao rješiti.Također neke programe nije ni moguće instalirati kao na primjer zone alarm.
Sve u svemu osim igranja x64 Far Craya nema neke koristi od tih windowsa. Nema niti puno programa koji koriste x64 instrukcije, a kao što sam spomenuo neki i ne rade. Kad se još i pridoda količina rama koju troše windowsi odluka je prilično jasna. Win xp x64 su promašaj.
Svakako ako konačno počinju izlaziti igre sa x64 instukcijama biti ćemo prisiljeni prijeći na vistu. Za razliku od xp x64 win, vista će brem donjeti barem nekakvu novost (dx 10).