View Single Post
Staro 30.06.2003., 09:25   #53
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Re: Re: Jos jedno pitanje

Citiraj:
Originally posted by Dr@Zen
Ovo je skroz otislo u krivom smjeru.Da bude nesto jasno; Ja se potpuno slazem sa autorskim pravima kao takvima i protiv sam piratluka jer je ilegalna radnja.Znaci ono kaj vidimo na trznicama "orginalni" cd-i itd. Isto tako i u filmskoj industriji. Znaci sve ok. Ono sto mi smeta je sto se sve smatra pod kopijom. Neke stvari bi se trebale nekako preformulirati jer ipak nemozes reci da je mp3 kopija audio cd-a ili divx kopija dvd. Ako kazes da je onda se ja vise necu ovdje pojavljivat i ti si pobjedio. Radnje koje su potrebne da bi se "skopirao" orginal u neki format nisu bas ciste pa si tu u pravu, ali gleda se krajnji produkt. Uglavnom to je to. End of story.
Pobijedio? O cemu ti pricas. Ovdje se raspravlja, a ne gleda se tko je pobjednik.

Ali i dalje te ne razumijem. Kazes da kopiranje filma na DVDu u DivX format nije kopiranje, isto tako i s AudioCDa u mp3? I da to nisu kopije? Ajde malo razmisli. Ako ne kopiras, sto onda radis? Radis li remastering? A s kojim pravima, posto je i to zasticeno zakonom. Kopiranje je kopiranje, bez obzira iz kojeg formata u koji format.

Uostalom, cak i audio industrija poznaje pojmove kao master i kopija. Audio CD koji kupujemo u ducanima (mislim na originale) sama industrija naziva kopijama, naravno, legalnim, jer samu kopiju izradjuje diskografska kuca koja ima prava izradjivati kopije, a dobila ih je od samog vlasnika prava na sadrzaj koji je na doticnom Audio CDu.

I nemoj mi samo sad poceti s pricom kako sam pobjedio, jer nisam ja donosio te zakone, niti ih provodim.