Mislim da je Codiac dao više manje sve važnije razloge zašto NE AM2
prvenstveno NE zbog užasnih ploča tj chipseta koji su zeleni, bugoviti, izbirljivi i griju se ko ludi (ekipi se ovdje ne sviđa koliko se NF4 grije a uzeli bi 570-icu koja se grije dvostruko više)
Proc i ploča rade sa svakom drugom memorijom... DDR2 je jeftiniji ...pa sad o tome bi se dalo raspravljat
Zatim tko kaže da na s939 mora ići AGP (BrunoZG) ako govorimo o s939 onda mislim prvenstveno na NF4 ili ULI bazirane ploče koje podržavaju PCI-E
Oko perf AM2 vs 939 ima puno govora i testova i u svakom isto -> napredka nema ako se ne koristi izrazito skupa DDR2 memorija sposobna za radni takt od 1000MHz a onda opet dolazi u pitanje kompatibilnost takve memorije i ploče odnosno procesora. Jer upravo je memorija najveća boljka AM2 koji najstabilnije radi sa DDR2 533MHz ali da dobro diše treba joj jači RAM s kojim pak radi kad i ako se njoj u tom trenutku da.
@Razer
oko slaganja AM2 ima jako puno mudrosti
BrunoZG vidim da ti baš moraš kontra svih....no imam neki čudan osječaj da govoriš o nećem što možda čak nisi niti isprobao niti popričao s nekim koji je isprobao navedenu platformu.
Ajde navedi jedan valjan razlog odnosno prednost AM2 nad 939
Iskreno da sada idem kupit komp uzeo bi Intela i to Conroe E6300 a ako nemam para za njega onda bi se dvoumio oko 939 i 775 i to Venice 3000+ ili X2 3800+ ili možda Intel 805-ica na ploči koja podržava Conroe
Naravno sve ovisi koliko bi para uložio u komp.