06.08.2006., 20:46
|
|
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Razlika u standardima drzava. Cudi me da to nitko nije spomenuo. Pa nije isto dati 1400 kuna nekome tko ima 2000 -4000 kuna placu ili nekome tko ima 8k+. Bili od familije frendovi jos prije u Norveskoj i kaj sad, pizza 150 kuna, cigarete 80 kuna, coca cola, 60 mislim da je bilo, nisam siguran. u SAD-u prosjecna pizza kosta koliko kod nas dvije i to ne iz pizzerija ala kuma di je 20 kuna, nego 30-35, znaci kod njih 60-70. Takvim ljudima vani nije problem kupiti originalan software, dapace, mogu si priustiti da svaki mjesec si uzmu nekaj novog, recimo, ovaj mjesec komp i windowse, slijedeci office, slijedeci...........
A sta prosjecnom Hrvatu ostaje nakon zime? Racun za plin vecini + skupljanje novaca za ljetovanje. A vecinu vecih pothvata ce si osigurati nekakvim brzim kreditom ili tak necim.
Po meni, covjeka koji zaradjuje minimalac ne treba hvaliti ako si uzme original OS, on je iskreno budala. Nes tipa kad osoba koja nema novaca si uzme najskuplji mobitel.
|
Evo bas gledao na wikipediji da je najmanja minimalna placa u SAD je nesto veca od 5 dolara na sat. 8 radnih sati dnevno 22 dana u mjesecu po 5.6 srednjem tecaju dolara = 4900 i kusur krznenih.
Pa onda kada uzmes da je kod njih sve jeftinije zbog velike konkurencije (monopol ne postoji, pun tuki jeftini net:clap: ).
|
|
|