Tema: Nlo
View Single Post
Staro 02.08.2006., 00:45   #32
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor IceFisherman
.. eh da .. usput .. jedna stvar koja me uvek "bode u mozak" .. kad napiseju u knjige da je zivot moguc samo na planetima koji imaju uvjete ko zemlja....
po meni je to bul šit ... u takvim uvjetima je moguch život kakav mi poznajemo ... zato kaj mi možemo živeti samo u ovakvim uvjetima ne znachi da se negde drugde nije razvil život koji je totalno drugachiji nego naš .... možda onak kak nama treba kisik nekom drugom organizmu negde treba nekakav drugi element koji je za nas otrovan i obrnuto .... if ju get d pojnt ..
aj get d pojnt. al pazi ovo
ako si malo čitao sagana i društvo, vjerojatno znaš da ni ovaj život na zemlji uopće se ne bi razvio da je udaljenost zemlje od sunca manja ili veća par desetaka metara... a da ne spominjem rotaciju zemlje, položaj zemljine osi, vrtnju...
čisto kemijski gledano, teorija o inteligentnom životu u svemiru bez prisutnosti nekih bitnih ''zemaljskih'' elemenata (npr. kisik) je moguć, ali malo vjerojatan, čisto zbog svega što ti elementi vežu uz sebe.

ah taj život... neki su skloni govoriti i daj je život na zemlji plod slučajnosti
ako pogledaš samo ljudski život onda vidiš da ni tu stvari nisu jednostavne. kod mnogih žena plodnost u mjesečnom ciklusu traje svega nekoliko sati, tak da ni dijete nije jednostavno napravit. a opet one žene koje imaju spuštenu rodnicu mogu zatrudnit dok veliš keks...

se la vi, mon ami...

u principu, samo hoću reći da ne postoje čvrsti dokazi o postojanju ili ne postojanju inteligentnog života u svemiru. do tad je sve stvar vjere...

a neki vjeruju da likovi iz starwarsa postoje... u mnogim zemljama je ''vjerovanje u silu'' zakonski priznato kao religija...

a neki su i ''raelijanci'' i vjeruju u ostavštinu luđaka koji se danas sunča na havajima i smije jadnim budalama na kojima je namlatio lovu...

nisam nevjerni Toma, samo kažem da će do nekog opipljivijeg dokaza stvari uvijek biti postavljene ''pro et contra''. osobno ne ovisim ni o pozitivnom ni o negativnom odgovoru na pitanje inteligentnog života u svemiru.

gabre: moguće je da je to tako, ali to samo pokazuje da kad je riječ o izvanzemaljcima postoji mnogo interesnih skupina s različitim motivacijama. činjenica je da se puno toga od nas krije, ponekad s dobrim a ponekad s zlim namjerama. postoji mnogo teorija zavjere, a velik broj njeh povezan je uz templare- pa kasnije masone i sionski priorat. a njima pripadaju ljudi koji drmaju i koji su drmali svijetom proteklih stoljeće dva. a svi znamo da je to bilo vrijeme najkrvavijih ratova i sukoba od kojih mnogi traju i danas.

ali, to je već jedna druga priča