Citiraj:
Originally posted by IceFisherman
... pa nisam nor da imam oba dve vrste memorije skupa u kompu ...
.. a kaj se tiče ovoga sa jumperima u manualu kod instalacije memorije nič ne piše ... ali zato sam malo dalje u manualu našel nekaj o jednom jumperu i piše ovo :
J2A/B/C/D,J3A/B/C/D: DDR/SDR DRAM Type selector
This jumper enables to select the type of DDR or SDR DRAM
Function Jumper settings
DDR1, DDR2 Short all J2A/B/C/D and J3A/B/C/D pins
DIMM1, DIMM2 Open all J2A/B/C/D and J3A/B/C/D pins
...samo ak je to to .. onda moram celi komp rastaviti da dojdem do toga jer se taj jumper nalazi ispod hardova i cd-roma ... tj nemrem do njega bez da to ne izvadim ...
...i na tome jumperu kolko morem videti nema nič kaj bi se dalo uključiti i isključiti .. to je nekakav dugi isprekidani .. neznam kak do to opišem .... da probam nacrtati :
:::::::::: ::::::::::: ::::::::::: :::::::::: :::::::::: :::::::::: :::::::::: ::::::
J3D J3C J3B J3A J2D J2C J2B J2A
.... evo.... tak otprilike izgleda .... i ak je to to .. kaj onda trebam napraviti ... kaj misliju pod tim "short all....." i "open all..."
:confused: :confused: :confused: :confused:
|
pa sori ali ja neznam koliko ti znas o cemu..prvo imas matsonic...bez uvrede to vaze na ono moje misljenje..
uglavnom tamo gdje ti pise da trebas napraviti short all to znaci da ih moras spojiti jumperom...nis vise..i mislim da se to radi ne sa malim jumperom nego sa velikim setom jumpera..a mislim da si ga trebao dobiti s plocom...a mozes i koristiti male jumpere samo sto ce ti ih otici 20 komada bar..