Citiraj:
Autor Gabre
samo usporedba... za mog golfa, 93g, prednji diskovi Brembo i lockhead pločiice, komplet za obadva kotača - 320kn! majstor koji je mijenjao - ja osobno..
sutradan promijenio i frendu na vectri...
masa ljudi živi u uvjerenju da je popravit auto nekakva znanost... pa nije baš.. sve se da odšarafiti i zašarafiti novo nazad...
malo truda, znanja nekog osnovnog.. i to je to..
|
da to vrijedi za tvog golfa iz 93' i starije aute ali sto se tice novih "pila" malo je toga sto mozes sam u garazi mjenjati,,,,,, manje vise svaki vazniji dio na motoru je kodiran i nema tu skines stari stavis novi i vozis se,, nego moras "reprogramirat komp za novi dio sto si stavio" ukoliko se kod na djelu koji je na autu i u kompu ne slazu nista od voznje,,,,, pa ti to sada budi "majstor" i mjenjaj sam,,,,,, komp kojim to mozes raditi je 30 000kn s konektorima za EU vozila i to ono nie naravno mocan kao ovi iz ovlastenih servisa tako da nemozes bas sve,,,,,
na autima vise klase vise nemozes ni kotac promjeniti ispravno bez kompa,,, zbog razno raznih senzora (oke to se mozes voziti kad zamjenis i bez njega ali lampice i zvucna signalizacija sa upozorava na neispravnost su dosta iritirajuce pa ili odes u servis da ti sinkroniziraju kotac s kompom ili da deaktiviraju senzore

)