Tema: Serial ATA
View Single Post
Staro 11.06.2002., 21:26   #12
dr.z
Premium

Datum registracije: May 2002
Kao prvo poda ata kontrolere nisam spominjao RAID.
Istina je da ćeš sa RAID-om dobit na performansama(ako npr. staviš 0) inače RAID se koristi i zbog sigurnosti.
Neznam što podrazumjevaš pod mnogo, mislim performanse porastu drastično, ali i to je još uvijek manje od 100% ili 2puta pa to nikako nebi zvao mnogo više.Pa s samim time i propusnost BURST-a nije puno veća, a kamoli da se popuni propusnost kontrolera. Isto tako nemoj mješat sabirnicu i EIDE kontroler.
Sabirnica može podnjet jako veliku količinu podataka/s, pa ju je praktično nemoguće (naglašavam praktički) popuniti.
Isto tako se ATA kontroler teško može popuniti (nije preveliki problem, ali i to zanemarimo).
Naveo sam ti primjer problema koji nastaje kad nema gotovo nikakve propusnosti odnosno samo se čeka na drugi uređaj, ali se slobodno može predpostaviti da bi došlo do sličnih problema
(nisam nikad to probao pa najvjerojatnije ni neću) tako da mi je glupo o tome raspravljati, naglašavam da nisam mislio na RAID.
Isto tako diskovi u RAID-u rade ko jedan, i RAID kontroler se spaja direktno na sabirnicu (odnosno zaobilazi se EIDE/ATA kontroler) pa samim time nema bottlenecka tog inferiornog kontrolera.
dr.z je offline   Reply With Quote