Ponajprije ponešto isprika: ispričavam se što podižem već ostario thread, no tek sam večeras uhvatio vremena malo pogledati što ima; ispričavam se što će moj post biti ponešto emocionalno podložen... no kad te netko prozove prevarantom, dugoprstićem, kad se zaziva na primjenu šerijatskog prava na tvojim kolegama i tebi osobno (za neupućene su to Iran i rezanje ruku), malim balavim stvorenjima (iako nitko od nas u Links logistici (čitaj skladište) nije mlađi od 25), i ostale divote...
Ovih par redaka pišem u svoje osobno ime kao član ovog sitea, a ne u ime svojih kolega ili tvrtke Links d.o.o. Kako radim u dotičnoj firmi i odgovoran sam za ispravno deklariranu robu iz uvoza, a i domaćih dobavljača ukoliko preuzimam robu i radim ulaz artikala; osjećam se prozvan i pozvan objasniti neke stvari. Neću se doticati odjela reklamacija ili servisa, jer ne radim u dotičnima, nego ću se pokušati striktno držati svojeg djelokruga rada.
Uz moralnu i svaku drugu odgovornost odbijam bilokakve insinuacije da sam ja osobno ili itko od mojih kolega u logistici otvarao i mijenjao sadržaj navedenih Corsairovih memorija ili bilo kojih drugih artikala koji prolaze kroz procedure ulaza ili izlaza robe u logistici; bilo hardwarea, bilo softwarea, a u cilju nekakvog stjecanja protupravne imovinske koristi.
tigman, fraze kojima si se poslužio u opisu zaposlenika logistike (oprostit ćeš mi što ti persiram, ali nekako se ne osjećam dužnim odnositi se s poštovanjem prema nekome tko te unaprijed proglašava lopovom) su zlonamjerne, uvredljive, a čini mi se i utužive... iako nisam pravni stručnjak, kao ni ti.
Kod slaganja konfiguracija logistika odrađuje određeni dio posla. To je da skupi tražene komponente i proslijedi ih servisu na slaganje. Vrlo se vjerojatno potkrala greška za vrijeme prikupljanja robe, jer vrlo često radimo usporedno više poslova, pa se i uz višestruke kontrole ipak potkradaju greške.
Čini mi se da je dobar dio problema (za grafičku karticu sam siguran, za memoriju ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi jer sam u vrijeme slaganja konfiguracije bio na godišnjem) u krivo deklariranoj robi. Nažalost, stvari su takve, da ljudski faktor čini svoje i da su greške uvijek moguće te da se za posljedicu toga dešavaju ovakve stvari. Meni je osobno žao što je konkretno tebi (a i svima ostalima) nanesena šteta u vidu izmakle koristi dok nisi mogao koristiti računalom uslijed nekompatibilnosti komponenata i što je bilo problema pri reklamiranju; no generaliziranjem i proglašavanjem svih nas u firmi lopovima i prevarantima koji samo radimo na vašu štetu nisi u pravu.
Za svakog slijedećeg koji me prozove lopovom ili mu "majstor u tren oka pronađe krivca..."ljudska pohlepa"... određenih persona u skladištu renomirane firme" bez nepobitnih dokaza u vidu audiovizuelnih snimaka iz kojih je razlučivo da neovlašteno otvaram/mijenjam/podvaljujem artikle, tražit ću od administratora nepovratni ban, a ukoliko se budem ćutio osobito nadraženo, poduzet ću i pravne korake.
Svoj posao shvaćam ozbiljno i trudim se odraditi ga maksimalno korektno i profesionalno jer mi je stalo do vlastitog ugleda, a na koncu i firme u kojoj radim, neovisno o tome zvala se ona Links ili bilo kako drugačije.