Tema: Vista
View Single Post
Staro 25.07.2006., 22:13   #11
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Ovo je neka zafrkancija, jel?

Vistu (beta 2) sam instalirao prije par dana i jučer opet. Prvi put sam instalaciju pokrenuo bootajući sa DVD-a. Trebao je biti dual boot sa XP-om,svaki na svom disku. Vistin boot manager je izgleda malo pobrkao slova, pa nisam mogao pristupiti XP-u osim ako iskopčam disk na kojem je Vista.
Drugi put je instalacija pokrenuta iz XP-a i za sada stvari funkcioniraju.

No, da krenem redom, po stavkama.

1. Firewall valjda radi, enkripcija mi ne treba, a UAC je dosadan 'ko proljev. Javlja se za svaku sitnicu. Ne radi ni približno kao na UNIX-like sustavima
2. Explorer 7 je u par navrata odlučio više ne raditi. Pogasio je otvorene stranice i napisao da se se ne može spojit. Sva sreća Opreica radi savršeno.
3. Istina. Mnogo snažnije računalo. Samo za pomicanje prozora CPU usage mu skoči 5-15 % (barton 2500@2200)
4. Indexing kojeg se u XP-u isključivalo. I ovdje ždere resurse, al se ne da imaknut.
5. Nakon reinstala ponudio mi je drukčije updatove nego prvi put (optional updates)
6. Konačno i mpeg-2 decoder u Windowsima. Još kad bi zvučna proradila kak se spada (Audigy 2 ZS),...
7. Da se zgasit.
8. System restore radi savršeno. Već sam ga koristio 3 puta.
9. Nemam pojma. Nisam isprobavao.
10. Dugo je još do finalne verzije... Trenutno je sa nekih 45 min za XP "ubrzano" na sat i pol (il su bila 2 sata, ne znam, prespavao sam)

I još koješta. No prvo da osposobim zvučnu,...
Perki je offline   Reply With Quote