Vip i T-mobile razmišnjaju slično. Svi tipovi pretplate namjenjeni su poslovnjacima koji puno telefoniraju, nama običnim korisnicima ostao je pripaid ili Tele2 u svim varijantama.
Ja sam se odlučio za Tele2 ze tarifni model 85, razgovaram dosta sa ostalim mrežama (098 i 091) imam par ljudi koji su mi na istoj mreži sve u svemu ja sam zadovoljan posebno sa računom koji mi nikad nije probio 100 kn. Mala zamjerka mojem operateru od novih tehnologija ne podržavaju ništa (to mogu preživit) veći je problem što SMS ne radi ako ga šalješ recimo u Njemačku (provjereno ne rade ni slanje ni primanje). Pokrivenost je ok mada ako nema signala automatski prelazi na Vip-ovu mrežu ali cijena je ista. U ovih 6 mjeseci 2 puta sam ostao bez signala. Sve u svemu nisu sjajni ali ih cijena je tu više nego OK.
Usput imao sam i Vip u pripaidu uvjek sam trošio više od 100 - 200 kn. isto tako imao sam Simpu račun uvjek preko 100 - 150 kn.
Meni je ipak cijena na prvom mjestu a usluge tipa MMS i šta ti ja zanam o tome ne razmišnjam.