24.07.2006., 19:58
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Autor Gigi1
Kolko sam ja skuzio vi ovdje pricate o autima koji u startu kostaju 20k eura+5/6k eura sredjivanja, istina nije 30k eura ali nije ni tolko daleko, no dobro, ali Ibiza 1.8 20VT Cupra(turbo benzinac košta 22176 eura-do registracije, 180 ks, 7.3s do stotke), još 2.5k eura sredivanja i imaš zvijer od 200 tinjak konja. TDI cupra košta 22789 eura.
Nemogu se složiti sa tobom da je isto 160 benzinskih i dizelskih konja, to će ti svaki bolji poznavatelj automobila reći, a da ne govorimo o tipu motora-atmosferski, turbo, kompressor, wankel.....
A kaj se potrošnje tiče, slažem se da benzinci žderu ali ovo sa lupom je jad ako je istina, ja vozim mazdu 6 130ks(benzinac) pa sa stiskanjem i iživljavanjem troši 12-13 litara.
Turbo benzinci čak troše nešto manje od atmosferskih benzinaca iste snage....
Jasna stvar da si nemože svako priuštiti neznam kakav auto...
|
Nisam strucnjak,ali iz osobnog iskustva si dajem slobodu reci da je benzin 160ks isto kao i dizel 160ks,jer sam se u to uvjerio...
Za Cupru 180ks sam citao da je cak sporija od TDI??I meni je tesko za vjerovat,ima li netko izvor tocnih(ijih) informacija?Jer su ocito oni iz Auto Klub-a jako pametni!
Sad bi razglabao danima ali moram ic...