Tema: Što vozite?
View Single Post
Staro 24.07.2006., 19:42   #229
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
30 000 eura je ogroman novac,mi ovdje pricamo o autima od 20k eura...

Nije bitno benzin-dizel,sve je to isto,snaga su konji,bilo 160ks benzina ili dizela auto ide isto,stisni benzinca kako bis stiskao dizelasa,pa cemo vidjet koliko ti je to vise love za gorivo mjesecno Ja ti garantiram da Fabia RS ili Cupra kad ih najvise mucis ne trose preko 8 litara,moja toyota karavan s 150ks,9.2sec do 100kmh i tezinom koju ima NIKAD ne popije vise od 8.5l,pa makar je mucio neznam kako...
Muci najobicniju 1.0 50ks benzin masinu trosit ce ti 10l,imam WV Lupo 1.0,cudo trosi ko blesav,ili bilo koji benzinac vece zapremnine,10-15 litara minimalno,da ne pricam o turbo benzincima i njihovoj potrosnji...

Tko moze neka si priusti,ja si ne mogu priustit nekog benzica brzog kao npr Cupra TDI,potrosnja bi me ubila,nemam toliko cash love,treba love za rezije,hranu,odjecu...izlaske...

I ja bi jedan 3.2 V6 bez brige
Kolko sam ja skuzio vi ovdje pricate o autima koji u startu kostaju 20k eura+5/6k eura sredjivanja, istina nije 30k eura ali nije ni tolko daleko, no dobro, ali Ibiza 1.8 20VT Cupra(turbo benzinac košta 22176 eura-do registracije, 180 ks, 7.3s do stotke), još 2.5k eura sredivanja i imaš zvijer od 200 tinjak konja. TDI cupra košta 22789 eura.
Nemogu se složiti sa tobom da je isto 160 benzinskih i dizelskih konja, to će ti svaki bolji poznavatelj automobila reći, a da ne govorimo o tipu motora-atmosferski, turbo, kompressor, wankel.....
A kaj se potrošnje tiče, slažem se da benzinci žderu ali ovo sa lupom je jad ako je istina, ja vozim mazdu 6 130ks(benzinac) pa sa stiskanjem i iživljavanjem troši 12-13 litara.
Turbo benzinci čak troše nešto manje od atmosferskih benzinaca iste snage....
Jasna stvar da si nemože svako priuštiti neznam kakav auto...