24.07.2006., 18:51
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Autor Bleki
Na TDi motrima auspuh ima jako malo utjecaja, malo promjeni zvuk.
Ne razumijem sta mislis pod promjenom ovjesa i prijenosom snage na podlogu. Cupra ima odlican ovjes, samo sto je pretvrd za nase ceste. Druge opruge i amortizeri ti nece puno pomoci. Racunaj da ce ti auto bez problema proklizavat u trecoj brzini. Tako da ce ti gume jako patit na tom autu, pa ne racunaj na puno vise od 15 000 km sa setom guma, a 17" nisu jeftine. Osim ako ne mislis vozit kao penzioner. Meni skodica bez problema proklizuje kad jace stisnem gas na 80-90km/h u trecoj.
Sto se tice modula vs remapping
Modul, cije je da je, radi tako da ECU dobije podatak o nizoj/visoj temp. goriva nego sto ona zapravo je, pa u cilindar dolazi vise goriva. Svaki diesel dimi, jer iskoristi oko 75% goriva koje dodje u cilindar, a ostalo se pretvara u cadju. Znaci veca kolicina goriva = vise dima. Noviji moduli imaju mogucnost malo igranja sa timingom i nacinom ubrizgavanja goriva, ali nije to to. U principu modul samo malo promjeni smjesu goriva, jer proizvodjaci zbog ekologije koriste slabije smjese. Nema sanse sa modulom povecat snagu za 40%. Max ti je 20-25%.
Remapping osim sto povecava kolicinu goriva, mjenja jos puno drugih parametara. Osim timinga i duzine ubrizgavanja, mijenja tlak turbine, pa u motor, uz vise goriva, dolazi i veca kolicina zraka. Mijenja se i omjer smjese ovisno o rpm-u motora i jos neke sitnice. Tako da se snaga motora moze dosta povecat.
Meni je skoda "nasvirana" na 430Nm, a tebi ce sa modulom cupra imat 380-385Nm. Znaci 50-ak Nm vise od stock vrijednosti.
|
Kod koga si radio remapp?Koliko love?Ma znam,svi su mi remapp preporucili,puno prije chip-a...
Dobitak s modulom je 30%,mi smo ga jos podigli za 10%,tip je s laptopom u autu 15min radio,stelao valjda.I stvarno,po mojoj procjeni auto je za 40% bolje vukao,okretaji su se dizali kao blesavi,bas se vrtio i ubrzavao puno puno bolje,puno zivlji auto.