Tema: Što vozite?
View Single Post
Staro 24.07.2006., 18:28   #226
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B

PBox je skupo smece,moj chip je od DIM Sport-a,imao sam ga na Passatu 130ks,dobio sam oko 40% snage,cca 170ks,auto se preporodio totalno,razlika dan-noc...nije uopce dimio,testirali smo na grobniku detaljno sve,inace,taj passat je bio karavan 4motion (4x4) s gumama 17coli 225,highline (ESP,ASR itd) tako da se nebi zacudio jer je taj passat bio cudo od auta za zavoje.

Remapp nebi radio,jer vec imam chip koji sam platio 550Eura i s kojim sam bio prezadovoljan...

Neznam,nema mi druge nego koliko toliko vjerovat papirima i tih 9.6 sec,dok me nesto ne uvjeri u suprotno,dobra je to masina,vjerujem,ali mislim da je 160ks 160ks,rupe se lako pokrpaju stelanjem,ovjes obavezno mjenjam jer auto nije u stanju prebacit svu snagu na kotace upravo zbog losih ovjesa,mislio sam kupit za passata neke od 2100kn,ne sjecam se koje...sjeo sam u passata karavana s tim ovjesima i razlika je stvarno velika,iako je moj tada imao jako tvrde...

Mislis da bi samo auspuh smirio dizela?Uz filter naravno...
Na TDi motrima auspuh ima jako malo utjecaja, malo promjeni zvuk.
Ne razumijem sta mislis pod promjenom ovjesa i prijenosom snage na podlogu. Cupra ima odlican ovjes, samo sto je pretvrd za nase ceste. Druge opruge i amortizeri ti nece puno pomoci. Racunaj da ce ti auto bez problema proklizavat u trecoj brzini. Tako da ce ti gume jako patit na tom autu, pa ne racunaj na puno vise od 15 000 km sa setom guma, a 17" nisu jeftine. Osim ako ne mislis vozit kao penzioner. Meni skodica bez problema proklizuje kad jace stisnem gas na 80-90km/h u trecoj.

Sto se tice modula vs remapping

Modul, cije je da je, radi tako da ECU dobije podatak o nizoj/visoj temp. goriva nego sto ona zapravo je, pa u cilindar dolazi vise goriva. Svaki diesel dimi, jer iskoristi oko 75% goriva koje dodje u cilindar, a ostalo se pretvara u cadju. Znaci veca kolicina goriva = vise dima. Noviji moduli imaju mogucnost malo igranja sa timingom i nacinom ubrizgavanja goriva, ali nije to to. U principu modul samo malo promjeni smjesu goriva, jer proizvodjaci zbog ekologije koriste slabije smjese. Nema sanse sa modulom povecat snagu za 40%. Max ti je 20-25%.

Remapping osim sto povecava kolicinu goriva, mjenja jos puno drugih parametara. Osim timinga i duzine ubrizgavanja, mijenja tlak turbine, pa u motor, uz vise goriva, dolazi i veca kolicina zraka. Mijenja se i omjer smjese ovisno o rpm-u motora i jos neke sitnice. Tako da se snaga motora moze dosta povecat.
Meni je skoda "nasvirana" na 430Nm, a tebi ce sa modulom cupra imat 380-385Nm. Znaci 50-ak Nm vise od stock vrijednosti.
Bleki je offline   Reply With Quote