Citiraj:
Autor Gigi1
Meni nije jasno zasto vi nabrijavate dizel motore (inace se kupuju zbog stedljivosti i zagađenja  ), pa kaj nije bolje-ak vec oces sportski auto uzet nekog benzinca i nabacit mu turbinu tj. dodatno ga tunirati??? Vise konja, malo manje njutnmetara i veća potrošnja, ali ko brine za potrošnju ak želi sportski auto u koji još dodatno spiska minimum 4000 eura.
|
Zasto?Zato jer dizel motor,nabrijan samo chipom,ide
puno bolje,trosi manje,turbine nisu tako jeftine,kao ni benzin koji bi auto gutao u enormnim kolicinama...I jos jedna stvar,dizel tocim na firmu,benzin iz vlastitog djepa
Dizel je danas,ako se mene pita,napredniji od benzinca.Da ne pricam o performansama koje danasnji turbo dizelasi imaju,s istom kolicinom konja,jaci su od benzinaca,bas zbog turbine...
EDIT: samo jedan zanimljiv podatak,frend mi ima Alfu 166 3.2 V6 mislim 250ks,i Golf 4 GT TDI 150ks,taj doticni golf,GT TDI pere tu alfu samo tako...kida gume,guta asfalt...trosi 7 litara kad mu dusu vadis,nevjerovatna masina!Nisam vjerovao,jer me uvijek vozio u Alfi i znam dobro kako taj auto ide,sad se voza u golfu non stop,alfu prodaje,stari moj,kad sam ja sjeo u taj auto,doslovno KIDA gume po asfaltu,enormno velik okretni moment