Tema: Što vozite?
View Single Post
Staro 24.07.2006., 17:13   #220
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Bleki
Rs se prodaje sa 96kw, samo sto asz imaju malo vise. Sportska sjedala dobijes i u rs-ici. Jedina mana su malo slabije kocnice, u odnosu na cupru, ali to se da jeftino sredit.
Na papirima fabia/ibiza moraju izgledat losije od pola. Podatak od 9.6 sec je smijesan.
Pbox nemoj stavljat na cupru, jer je to smece. Dobije samo vecu kolicinu goriva u cilindru, a sa malo vecim dobitkom snage, dobijes puno vise dima. Ako zelis napravit kvalitetno tuning motora, napravi remapp.
Ne znam kakvu ti cupru kupujes, jer je mene RS izasla 19K €, a cupra je bila 30k kn skuplja, jer dosta skrtare sa opremom.
ASZ je dosta slican motoru koji je u cupri, razlika je u kompresiji (cupra 19:1, rs 18:1), turbini (cupra vnt17b, rs vnt17a) i velicini i poziciji intercoolera. Sto se zvuka tice to je zbog auspuha.

Po ovjesu nemas sta radit, jer je i ovako pretvrd za nase ceste, pa na svaku rupu skace. Nemoj se iznenadit da sa cuprom budes sporiji u zavojima, nego sa passatom.
Znam dilera tj vlasnika salona,tako da sam dobio mali popust na gotovinu,140 000kn...inace je 153 000 ako se ne varam...

PBox je skupo smece,moj chip je od DIM Sport-a,imao sam ga na Passatu 130ks,dobio sam oko 40% snage,cca 170ks,auto se preporodio totalno,razlika dan-noc...nije uopce dimio,testirali smo na grobniku detaljno sve,inace,taj passat je bio karavan 4motion (4x4) s gumama 17coli 225,highline (ESP,ASR itd) tako da se nebi zacudio jer je taj passat bio cudo od auta za zavoje.

Remapp nebi radio,jer vec imam chip koji sam platio 550Eura i s kojim sam bio prezadovoljan...

Neznam,nema mi druge nego koliko toliko vjerovat papirima i tih 9.6 sec,dok me nesto ne uvjeri u suprotno,dobra je to masina,vjerujem,ali mislim da je 160ks 160ks,rupe se lako pokrpaju stelanjem,ovjes obavezno mjenjam jer auto nije u stanju prebacit svu snagu na kotace upravo zbog losih ovjesa,mislio sam kupit za passata neke od 2100kn,ne sjecam se koje...sjeo sam u passata karavana s tim ovjesima i razlika je stvarno velika,iako je moj tada imao jako tvrde...

Mislis da bi samo auspuh smirio dizela?Uz filter naravno...