Citiraj:
Autor Bleki
Rs se prodaje sa 96kw, samo sto asz imaju malo vise. Sportska sjedala dobijes i u rs-ici. Jedina mana su malo slabije kocnice, u odnosu na cupru, ali to se da jeftino sredit.
Na papirima fabia/ibiza moraju izgledat losije od pola. Podatak od 9.6 sec je smijesan.
Pbox nemoj stavljat na cupru, jer je to smece. Dobije samo vecu kolicinu goriva u cilindru, a sa malo vecim dobitkom snage, dobijes puno vise dima. Ako zelis napravit kvalitetno tuning motora, napravi remapp.
Ne znam kakvu ti cupru kupujes, jer je mene RS izasla 19K €, a cupra je bila 30k kn skuplja, jer dosta skrtare sa opremom.
ASZ je dosta slican motoru koji je u cupri, razlika je u kompresiji (cupra 19:1, rs 18:1), turbini (cupra vnt17b, rs vnt17a) i velicini i poziciji intercoolera. Sto se zvuka tice to je zbog auspuha.
Po ovjesu nemas sta radit, jer je i ovako pretvrd za nase ceste, pa na svaku rupu skace. Nemoj se iznenadit da sa cuprom budes sporiji u zavojima, nego sa passatom.
|
Znam dilera tj vlasnika salona,tako da sam dobio mali popust na gotovinu,140 000kn...inace je 153 000 ako se ne varam...
PBox je skupo smece,moj chip je od DIM Sport-a,imao sam ga na Passatu 130ks,dobio sam oko 40% snage,cca 170ks,auto se preporodio totalno,razlika dan-noc...nije uopce dimio,testirali smo na grobniku detaljno sve,inace,taj passat je bio karavan 4motion (4x4) s gumama 17coli 225,highline (ESP,ASR itd) tako da se nebi zacudio jer je taj passat bio cudo od auta za zavoje.
Remapp nebi radio,jer vec imam chip koji sam platio 550Eura i s kojim sam bio prezadovoljan...
Neznam,nema mi druge nego koliko toliko vjerovat papirima i tih 9.6 sec,dok me nesto ne uvjeri u suprotno,dobra je to masina,vjerujem,ali mislim da je 160ks 160ks,rupe se lako pokrpaju stelanjem,ovjes obavezno mjenjam jer auto nije u stanju prebacit svu snagu na kotace upravo zbog losih ovjesa,mislio sam kupit za passata neke od 2100kn,ne sjecam se koje...sjeo sam u passata karavana s tim ovjesima i razlika je stvarno velika,iako je moj tada imao jako tvrde...
Mislis da bi samo auspuh smirio dizela?Uz filter naravno...