Tema: Što vozite?
View Single Post
Staro 24.07.2006., 16:48   #218
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Zanimljivo,ali kad me izgled nimalo ne privlaci...2 frenda su mi nedavno kupila ibizu,jedan TDI 100ks,drugi 1.4 75ks...TDi 100ks je stvarno siromasan unutra,ali ova 1.4 stvarno lijepo izgleda,plastika izlega jeftino,to je cinjenica.Ali kada se unutra stavi LCD DVD ekran itd sve to dobije novu dimenziju,a kao sto sam rekao,ulagat cu u nju od glave do pete.
Vjerujem da RS chipan ide tako dobro,ali ja pod obavezno i Ibizu mislim chipat,vec imam chip od passata 130ks TDI,samo kabele druge moram kupit...Taj chip ide i na RS,ista je artikl sifra...

Kakav je to ASZ motor?Grmi li to sta? (dizel) Jer recimo Cupra dosta grmi.

Meni Cupra izgleda vece,konkretnije,agresivnije...ljepse!I u startu ima 160ks,sportska sjedala itd...obicna ibiza izgleda fush,ali Cupra je sasvim pristojan auto,po izgledu...Neznam,prodat cu Toyotu za 23k eura,Cupra ce me doc 19k,ostalo na finese (ovjes,filter,muzika...)

EDIT: Otkud ti to da RS ide 8.5sec do 100kmh?Ja gledam i vidim samo 96kw verziju za koju kazu 9.6 sec,ili jos gore,na skodinoj stranici "u samo 10sec"?
Rs se prodaje sa 96kw, samo sto asz imaju malo vise. Sportska sjedala dobijes i u rs-ici. Jedina mana su malo slabije kocnice, u odnosu na cupru, ali to se da jeftino sredit.
Na papirima fabia/ibiza moraju izgledat losije od pola. Podatak od 9.6 sec je smijesan.
Pbox nemoj stavljat na cupru, jer je to smece. Dobije samo vecu kolicinu goriva u cilindru, a sa malo vecim dobitkom snage, dobijes puno vise dima. Ako zelis napravit kvalitetno tuning motora, napravi remapp.
Ne znam kakvu ti cupru kupujes, jer je mene RS izasla 19K €, a cupra je bila 30k kn skuplja, jer dosta skrtare sa opremom.
ASZ je dosta slican motoru koji je u cupri, razlika je u kompresiji (cupra 19:1, rs 18:1), turbini (cupra vnt17b, rs vnt17a) i velicini i poziciji intercoolera. Sto se zvuka tice to je zbog auspuha.

Po ovjesu nemas sta radit, jer je i ovako pretvrd za nase ceste, pa na svaku rupu skace. Nemoj se iznenadit da sa cuprom budes sporiji u zavojima, nego sa passatom.
Bleki je offline   Reply With Quote