Tema: Što vozite?
View Single Post
Staro 24.07.2006., 15:57   #216
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Bleki
Moja fabia hvata 100-ju za 7 sec, a samo je chipana.
Stock fabia RS ima oko 140 KS, jer je rijec o ASZ motoru kojeg ne mozes dobit u seatu i ide do 100 km/h za 8.2-8.5 sec.
Druga stvar je u mjenjacu, jer se u fabie RS od 2005. ugradjuje mjenjac sa kracom 4., 5. i 6., tako da su medjuubrzanja bolja nego u ibizi FR, sa cuprom je tu negdje, jer cupra ima dosta veliku turbo rupu, zbog intercoolera izvucenog naprijed. Jedino je u odnosu na cupru nesto manja max. brzina.
Ima tu jos razlika, ako te zanima. Uglavnom Cupra ne vrijedi 30 000 kn vise.
O potrosnji od 6 litara mozes samo sanjat, jer se radi o PD motoru koji trosi vise od starih TDI-a.
Dimenzije auta su iste. Izvana je ibiza i meni ljepsa, ali kad sjednes u auto, kao da si sjeo u nekog jeftinog korejca.

Ja sam 4 mjeseca trazio novi auto po kriteriju: malo, brzo i dobro opremljeno. Nisam planirao uzet ni skodu, ni diesel, jer sam pikirao na fr ili cupru 1.8T, a na kraju vozim fabiu RS.
Zanimljivo,ali kad me izgled nimalo ne privlaci...2 frenda su mi nedavno kupila ibizu,jedan TDI 100ks,drugi 1.4 75ks...TDi 100ks je stvarno siromasan unutra,ali ova 1.4 stvarno lijepo izgleda,plastika izlega jeftino,to je cinjenica.Ali kada se unutra stavi LCD DVD ekran itd sve to dobije novu dimenziju,a kao sto sam rekao,ulagat cu u nju od glave do pete.
Vjerujem da RS chipan ide tako dobro,ali ja pod obavezno i Ibizu mislim chipat,vec imam chip od passata 130ks TDI,samo kabele druge moram kupit...Taj chip ide i na RS,ista je artikl sifra...

Kakav je to ASZ motor?Grmi li to sta? (dizel) Jer recimo Cupra dosta grmi.

Meni Cupra izgleda vece,konkretnije,agresivnije...ljepse!I u startu ima 160ks,sportska sjedala itd...obicna ibiza izgleda fush,ali Cupra je sasvim pristojan auto,po izgledu...Neznam,prodat cu Toyotu za 23k eura,Cupra ce me doc 19k,ostalo na finese (ovjes,filter,muzika...)

EDIT: Otkud ti to da RS ide 8.5sec do 100kmh?Ja gledam i vidim samo 96kw verziju za koju kazu 9.6 sec,ili jos gore,na skodinoj stranici "u samo 10sec"?

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 24.07.2006. u 16:24.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote