View Single Post
Staro 23.06.2003., 13:07   #2
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Sva sreća što imaš proc koji se slabo grije

Ovako...
Ako nemaš nikakvih opcija u biosu onda ljepo uzmi manual od ploče u ruke i traži di opisuje kako jumperima mijenjat FSB ili množitelje. Najvjerojatnije za promjenu množitelja češ najprije trebat otključat procesor, a tu ti ja ne mogu pomoć jer AMD nisam nikad imao (K5 100 se ne broji).
Ako možeš FSB mijenjat pomoću jumpera, sigurno ne možeš po 1 MHz nego po skokovima dof 5,10MHz. Nema veze. Provjeri da li ti je memorija stavljena na PC133 i da li postoji neki jumper za overvolting procesora i memorije.
Nisi spomenuo da li u biosu imaš opciju za mijenjanje napona procesoru. Pošto imaš staru ploču, najvjerojatnije nemaš. Pogledaj da li imaš jumpere za to.
FSB počni dizat 1 skok po redu (recimo po 5 MHz). Provjeriš stabilnost u windozama (Prime95) i ako je stabilan, digneš za još 5MHz. Tako sve dok ti se ne sruši komp u windozama. Tada digni napon za minimalnu vrijednost, pa opet nastaviš s dizanjem FSBa. To ti je uglavom to. Naravno nemoj zaboraviti na provjeru temperature.

Što se tiče množitelja neka ti to objasni neki AMDovac jer se meni to neda pisati.

Sretno :gajba:
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote