Citiraj:
Originally posted by Dr@Zen
Bilo je dosta rasprave koliko vidim, a jos nisam vidio nista za EULA. To me malo zbunjuje pa ak se nekom da to jos malo pojasniti. Meni je to sve "jasno" s autorskim pravima i sve smo to apsolvirali ali ja se s tim ne slazem skroz a ima nas dosta. Da se svi slazemo nebi bilo svih tih besplatnih programcica koji nam uljepsavaju dan,i bilo bi dosadno
|
Sorry kaj moram ovo reci, ali ti si mi sve manje jasan. Kazes da ti je sve to "jasno" (meni nije bas jasno zasto ta rijec pod navodnicima), a onda opet pilis gluposti. Ti ili se pravis blesav ili si ovdje samo zato da pilis gluposti.
Malo te zbunjuju zakoni? U kojoj ti to civilizaciji zivis? Sada ces jos izjaviti da je OK ubiti covjeka pri pljacki stana, i da ne vidis zasto bi osoba koja to ucini trebala biti kaznjena. Zakon je zakon, a to o cemu ti pricas su prchkarije i gluposti. Ili si ti iznad zakona?
Ili, probaj ovaj pristup: napisao si mali programcic koji radi "nesto". Ne samo to, vec je tvoj programcic u svojoj verziji 2.0 postao planetarno popularan, jer svoj posao obavlja najbolje. Od verzije 1.79.004 odlucio si da ce program biti shareware i nakon 30 dana koristenja treba platiti US$ 5 za daljnje koristenje. Odjednom, na sivo-crnim stranicama weba pojavio se registracijski broj/crack za tvoj programcic. Sto ces uciniti: a) Reci kako je to OK i kako svatko ima pravo nelegalno koristiti tvoj programcic, ili b) borit se protiv toga da ljudi ilegalno koriste tvoj programcic.
Uostalom, procitaj jednom sto pise u EULA-i. Osobno sam to ucinio prije 3,5 godine. Pomoglo mi je da shvatim ozbiljnost odredjenih akcija. Tko zna, mozda pomogne i tebi.