View Single Post
Staro 23.06.2003., 07:45   #49
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Jos jedno pitanje

Citiraj:
Originally posted by Dr@Zen
Bilo je dosta rasprave koliko vidim, a jos nisam vidio nista za EULA. To me malo zbunjuje pa ak se nekom da to jos malo pojasniti. Meni je to sve "jasno" s autorskim pravima i sve smo to apsolvirali ali ja se s tim ne slazem skroz a ima nas dosta. Da se svi slazemo nebi bilo svih tih besplatnih programcica koji nam uljepsavaju dan,i bilo bi dosadno
Sorry kaj moram ovo reci, ali ti si mi sve manje jasan. Kazes da ti je sve to "jasno" (meni nije bas jasno zasto ta rijec pod navodnicima), a onda opet pilis gluposti. Ti ili se pravis blesav ili si ovdje samo zato da pilis gluposti.

Malo te zbunjuju zakoni? U kojoj ti to civilizaciji zivis? Sada ces jos izjaviti da je OK ubiti covjeka pri pljacki stana, i da ne vidis zasto bi osoba koja to ucini trebala biti kaznjena. Zakon je zakon, a to o cemu ti pricas su prchkarije i gluposti. Ili si ti iznad zakona?

Ili, probaj ovaj pristup: napisao si mali programcic koji radi "nesto". Ne samo to, vec je tvoj programcic u svojoj verziji 2.0 postao planetarno popularan, jer svoj posao obavlja najbolje. Od verzije 1.79.004 odlucio si da ce program biti shareware i nakon 30 dana koristenja treba platiti US$ 5 za daljnje koristenje. Odjednom, na sivo-crnim stranicama weba pojavio se registracijski broj/crack za tvoj programcic. Sto ces uciniti: a) Reci kako je to OK i kako svatko ima pravo nelegalno koristiti tvoj programcic, ili b) borit se protiv toga da ljudi ilegalno koriste tvoj programcic.

Uostalom, procitaj jednom sto pise u EULA-i. Osobno sam to ucinio prije 3,5 godine. Pomoglo mi je da shvatim ozbiljnost odredjenih akcija. Tko zna, mozda pomogne i tebi.