View Single Post
Staro 22.06.2003., 00:55   #18
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by dpajur
kad smo vec kod ghosta, ima jedna stvar koja me uzasno nervira pa me zanima kak to drugi rjesavaju.

meni je swap particija prva, onda ide xp particija, i treca je particija s podacima...

e sad, uskoro mislim selit podatke sa 60GB hard na novi 36GB hard, i htio bi povecat swap sa 256 na 512MB, povecat xp sa 6GB na 10GB i ostalo ostavit za podatke.

problem koji mi se uvijek prije javljao kod NT-a (pa pretpostavljam da je isto sa XP-om) je to da ako ghostam pariciju a ne disk on mi ne zapise boot sector. drugi problem je da ako prekopiram boot sector recimo iz linuxa, dobijem boot meni, ali se skrsi cim odaberem nesto iz menija (ne boota dalje). neznam da li je to rijeseno u XP-u, zapravo bih bio iznenadjen da je.

ono sto planiram napravit je kreirat prvu particiju rucno, 512mb swap-a, onda ghost XP particije (od 6GB) stavit kao drugu particiju na novi disk, i dat joj 10GB, i onda pokusat bootat u windowse te od tamo dodati novu particiju i iskopirat podatke.. necu kopirat sve, tak da bi stalo na tih 20-tak GB sto je ostalo.

ima ko ideju kak rijesit boot problem kad se resizeaju particije?
Doticni problem rijesen je u Win2000, pa tako i u WinXP. Problem je bio u WinNT4.0, koji je iz nekog glupog razloga radio neke vrlo glupe stvari, pa je pri izradi imagea zbunjivao sam sebe.

Osobno sam operacije koje spominjes radio vise puta na Win98 i Win2000 OS-ovima, i to s Ghost6. Problem je jedino kada mjenjas disk s Win2000, i to samo ako radis "disk to disk". Sve je OK kada se radi "partition to partition" za svaku particiju zasebno.