Citiraj:
Originally posted by Horza
offtopic: fura se compaq ormar (server, backup, custom UPS...) u jednu ogromnu zagrebačku tvrtku koja se bavi pekarstvom. (ne želim reklamirati, niti vrijeđati). i fura se tak taj server kroz postrojenje u kojem se peče kruh, i neke 2 zaposlenice komentiraju: osoba 1) a kaj je to?, osoba2) viš, to ti je mozak!
|
Ček samo malo, kaj si ti očekival od 40 godina ( pretpostaljam ) ženske koja cijeli život peče kruh i ima završenu srednju školu. Da odgovori kak je to - brije ona - file server sa 2 Xeona u 19" Rackmount ormar. Vidi ta gospođa i 3 ladice sa HDD-ovima koji normalno rade u RAID polje - samo malko joj se čini malo 6 HDD-a po ladici, jerbo ima novijih model ladica s 10 hardova i aktivnim coolerom, ali dobro. Ah da, tu je i UPS sa 5 ms odziva, nije loše, ali Štef u skladištu je komentiral da je vidil i bolje. To sve ziher dela na UNIX-u, jebeš WIN, ovo je sigurnije.
Yup 100 %
Nemojte me krivo shvatiti, kaj se formalne naobrazbe tiće nisam daleko od te gospođe, po praksi ... to je već nekaj drugo.
Mene više mući kad moji godišnjaci, ili još gore mlađe generacije znaju o compovima samo kao o mašini ala PS 2
Poznam ne mali broj mladih ljudi koji su informatički nepismeni - do mijere ne znanja paljenja računala. Danas, ( ali i prije 5 godina ) je to ne dopustivo. Naći posao nakon fakulteta i ne znati osnovne radnje korištenja oruđa rada --- ne zamislivo i tužno.
Jednoj mojoj frendici starci ne žele kupiti comp - jebo je dobar samo za igrice i kaj će joj to :confused: -- DEBILI
Moj tast je 55 godina gospodin koji se sys admin u Ericsson Nikola Tesla. Kad je Ericsson kupio Nikolu umijesto debele otpreminine je uze prekvalifikaciju. Iako ne zna sve nove điđe miđe kao većina nas, radi posao za koji bi ja ubio i to jako dobro. Sve je to pitanje volje i prakse, ali daj ti to obijasni fosilima. Ima za njih šanse ( tast ), ali nema volje.