pa ajmo ovako...
ljudi sa zavrsenim faksom tehnickog smjera nemaju bas problema sto se tice otpustanja...naime htjeli ne htjeli nema bas FER-ovaca na burzi..i ne govorim o informatickoj struci nego o radio i sl...tako da gpsodin dipl.ing. od 50g nemora razmisljati o tome kako ce naci posao ako ga i otpuste..tesko da ce se to desiti ali nije nemoguce...a neko sa 50g i zavrsenom poloprivrednom ili kojom vec skolom ce nac posao nikad...
drugo gosp. dipl.ing. od 30g ne ide trckarati po terenu i sl dok ss radnik trci po terenu...
dipl.ing fer-a ima 7000kn pocetnicku placu...ss ima ako 4000kn...i to u istim firmama....
sad nemozete me uvjeriti da ericcson,siemens i neek druge velike firme daju ljudima s diplomom tolike pare bezveze....istina sada je ericcson poceo oprastati stipendije posto im ne treba novi kadar....
sad cu vam citirati frenda...
"DIPLOMA FER-a NIJE KAZALO ZNANJA NEGO KAZALO VOLJE ZA RADOM"
niko ne uzima FER-ovca zbog znanja nego zbog toga sto zna da ta osoba zna i moze NAUCITI ono sto se pred njega stavi..
a ako vi mene uvjerite da to u ovom zaqrac drustvu nije potrebno ... sjetimo se koliko ljudi radi tako da pije kavu...
ne zelim reci da neko sa SS nije jednako dobar u tome ili da nemoze to nauciti jednako dobro kao i ferovac..a koliko god neki pluvali po ferovcima 99% ferovaca ima avionsku kartu u dzepu kad prima diplomu
od mojih par frendova koji su diplomirali ... posao su imali osiguran par mjeseci prije diplome...i to ne u gigantima nego u srednjim i malim firmama..
i koliko god bio veliki jal ljudi prema dipl.ingu FER-a oni ce udobno zivjeti a jalni ce i dalje na kavama srati kako im je lose..onaj ko radi zaradi...onaj ko se zali mlad zalit ce se i star u birtiji konobarici dok treste narodnjaci u pozadini...